Telefon kullanan herkes bu parayı ödeyecek! 2024 yılı zam senesi oldu: Alo diyenin cebinden 400 TL çıkacak

Telefon kullanan herkes bu parayı ödeyecek! 2024 yılı zam senesi oldu: Alo diyenin cebinden 400 TL çıkacak

Telefon kullanan herkesi ilgilendiren karar! Bu parayı herkes ödeyecek! 2024 yılı resmen zam senesi oldu! Alo diyenin cebi yanacak! Fiyat 400 liraya kadar çıkacak...

1999 Gölcük depremi sonrasında başlatılan Özel İletişim Vergisi, mobil hat kullanıcıları için yeni bir düzenleme ile 2024 yılında zamlandı. Yapılan resmi duyuruya göre, vergi miktarı 260 TL'den 400 TL'ye çıkarıldı ve bu değişiklik 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.

Mobil hat sahiplerini etkileyecek olan bu vergi artışıyla birlikte, kullanıcılar bütün bir yıl boyunca 12 ay taksitlere bölünerek fatura tutarlarına yansıtılacak. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile duyurulan bu düzenleme, mobil iletişim vergisinin 400 TL'ye yükseltilmesiyle mobil hat kullanıcılarını mali olarak etkileyecek.

YENİ DÜZENLEME SONRASI MOBİL HAT VERGİLERİ

Deprem bölgesi için flaş mobil hat kararı: Resmi Gazete'de yayımlandı - Ekonomi Haberleri

Ayrıca, bu zammın yanında, 'Telsiz Kullanım Ücreti' de 2024 yılı itibarıyla artış gösterdi. 2023 yılında 9,43 TL olan telsiz kullanım ücreti, 2024 yılında 15 TL seviyelerine çıkarıldı.

Mobil hat kullanıcıları için bu yeni düzenleme ile birlikte vergi ve ücretlerde yaşanan artış şu şekilde:

  • Özel İletişim Vergisi 400 TL oldu.
  • Telsiz Kullanım Ücreti 15 TL oldu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN