Temmuz sıcaklıkları geri dönecek! Gölgede bile kavuracak sıcaklık uyarısı: O tarihte başlıyor...

Temmuz sıcaklıkları geri dönecek! Gölgede bile kavuracak sıcaklık uyarısı: O tarihte başlıyor...

Son zamanların en sıcak yıllarından birisi olarak kayıtlara geçen 2023 yılında, aşırı sıcaklıklar yeniden etkisini gösterecek. Meteoroloji uzmanı tarafından son dakika paylaşımı geldi. O tarihten itibaren gölgelikte bile kavurucu sıcaklığın etkisini milyonlarca vatandaş hissedecek. İşte tüm detaylar...

Türkiye, sonbahar mevsimini unuttu. Yaz mevsiminden itibaren süren sıcaklıklar etkisini tüm kuvvetiyle göstermeye devam ediyor. Kuraklık tehlikesinin doğmasıyla birlikte, yağış beklerken hava sıcaklıkları her geçen gün artmaya devam ediyor. Uzman isimden son gelen paylaşım ise şok etti.

SICAKLIKLAR BİR ANDA FIRLAYACAK

Sonbahar mevsiminin bol yağışlı ve serin geçmesi bekleniyordu. Fakat, Afrika sıcaklıkları yağmur bulutlarını dağıtarak buna izin vermedi. Son yılların en sıcak yaz mevsimini geride bırakırken, sıcaklık etkileri sonbahar mevsiminde devam ediyor.

Aşırı sıcak nedeniyle kuraklık sorunu gündeme gelirken, birçok baraj kullanıma kapatıldı. Susuzluk sorunu kapsamında kış mevsiminin bir an önce gelmesini isteyen vatandaşlara, yaz mevsiminden bir darbe daha geldi. Temmuz sıcaklıklarının geri döneceği düşünülüyor.

sicak-hava-meteoroloji-27-temmuz-20-fhmn.jpg

GÖLGE BİLE 30 DERECE OLACAK

Yaz sıcaklıkların etkisinde kalan ülkemizde yağmur bulutları bir araya gelemiyor. Sürekli olarak Afrika sıcak hava dalgalarının etkisiyle, kuraklık sorunu yükselmeye devam ediyor. Sosyal medya hesabı üzerinden son dakika paylaşımı yapan Kerem Ökten, hem iyi hem de kötü haberi paylaştı.

Havaların soğuyacağını işaret eden uzman isim, soğumadan önce aşırı bir şekilde ısınacağını paylaştı. Gölgelerde sıcaklığın 30 derecelere kadar yükselmesi beklenirken, o tarihi işaret ederek, "Aşırı sıcak olacak. 4 Kasım herkesi şaşırtacak bir gün. Sıcaklık batıda birçok yerde gölgede 30 dereceyi de geçecek. Bu aşırı sıcak hava dalgası kısa süreli..." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN