Thodex'in kurucusu Özer'den pişkin hamle

Thodex'in kurucusu Özer'den pişkin hamle

400 bine yakın mağdur kişiyi 2 milyar dolar dolandıran ve Arnavutluk'a kaçan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye’ye iadesiyle ilgili son kararın bu cuma Arnavutluk’ta düzenlenecek duruşmada verilmesi bekleniyor. Ancak Özer’in avukatı Sevgi Erarslan ise Türkiye’de görülen davanın 'siyasi olduğunu' iddia ederek iade edilmemesini talep ediyor. Özer de Arnavut basınına verdiği demeçte davanın artık siyasi olduğunu' öne sürüyor.

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in, Türkiye’ye iadesiyle ilgili son kararın bu Cuma Arnavutluk’ta düzenlenecek duruşmada verilmesi bekleniyor. BBC Türkçe'den Özge Özdemir'in haberine göre 400 bine yakın mağdur kişiyi 2 milyar dolar dolandıran Özer’in avukatı Sevgi Erarslan ise Türkiye’de görülen davanın 'siyasi olduğunu' iddia ederek iade edilmemesini talep etti.

Davayı takip eden, Arnavutluk merkezli Ora News haber kanalından gazeteci Isa Myzyraj, Özer’in avukatının sözlerini şu şekilde aktardı: “Yol açılan zararın Türkiye medyasında iddia edilenden az olduğunu, parasını kaybettiğini söyleyen çoğu kişinin zararının karşılandığını ve davanın artık siyasi olduğunu öne sürüyor.” Myzyraj, Özer’in Arnavut basınında “Türk Avcı” (Türk Swindler) olarak isminin geçtiğini belirtti.

İDDİANAMEDE SUÇ ÖRGÜTÜ SUÇLAMASI BULUNMUYOR

Dolandırıcı anlamına gelen 'swindler' kelimesi, flört uygulaması Tinder üzerinden kadınları dolandıran Shimon Heyada Hayut’ın hikayesini anlatan The Tinder Swindler (Tinder Avcısı) belgeselinden yola çıkarak bir kalıp olarak kullanılıyor. Özer’in Arnavut mafyasıyla ilişkisi olduğu ve bu sayede ülkeye giriş yaptığı 20 Nisan 2021 tarihinden itibaren saklanabildiği iddia edilmişti. Faruk Fatih Özer, ağustos sonunda Arnavutluk’ta yakalanmıştı.

Ancak Özer hakkında Arnavutluk’ta yazılan iddianameyi okuyan gazeteci Myzyraj, herhangi bir suç örgütüne yönelik suçlama olmadığını dile getirdi. Myzyraj, Türkiye yargısının adil olmadığı öne sürerek Özer’in davasının bağımsız bir şekilde Arnavutluk’ta görülmesi gerektiğini düşünüyor. Ancak Myzyraj, iki ülke arasındaki iyi ilişkiler dolayısıyla Özer’in iade edilmesini bekliyor.

TÜRKİYE'DEKİ DAVADA 2 BİN 027 KİŞİ ŞİKAYETÇİ

Thodex kripto para borsası üzerinden dolandırıcılık yapıldığı iddiası üzerine yürütülen soruşturmada, altısı tutuklu 21 şüpheli hakkında 40 bin yıl 562'er yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame nisan ayında kabul edildi. Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşması eylül ayında görüldü, bir sonraki duruşma 16 Aralık’a ertelendi.

268 sayfadan oluşan iddianamede 2.027 kişi şikayetçi olarak yer alıyor. İddianamede yer alan suçlar sebebiyle toplam 356 milyon liralık zarar oluştuğuna yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN