THY personel alımı için kolları sıvadı! Çok sayıda kabin memuru alınacak: O şartı taşımayan alınmayacak

THY personel alımı için kolları sıvadı! Çok sayıda kabin memuru alınacak: O şartı taşımayan alınmayacak

Türk Hava Yolları'ndan depremzedeler için istihdam hamlesi geldi... THY resmi internet sitesinden yapılan açıklamayla kabin memuru alınacağı duyurulan açıklamada detaylara yer verildi. Peki THY kabin memuru olmak için gerekli şartlar nelerdir? Başvurular nereye yapılıyor? Son gün ne zaman? İşte ayrıntılar...

THY'nin "kariyer.thy.com" internet adresinde personel alımı duyurusu yapıldı. Duyuruda depremden etkilenen vatandaşlara yönelik istihdam sağlamak adına kabin memuru alımı yapılacağı açıklandı. İşte ayrıntılar...

İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI

Sitede başvuru şartları şöyle listelendi:

•T.C. vatandaşı olmak
01/01/1988 ile 31/12/2003 tarihleri arasında doğmuş olmak
•En az lise mezunu olmak
•İngilizce bilmek
•Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak
•Daha önce Türk Hava Yolları ya da diğer işyerlerinden disiplinsizlik veya sağlık nedeniyle ayrılmış olmamak (Türk Hava Yolları iştiraklerinde görev yapıyor olmak tercih nedenidir.)
•Kendisi ve/veya 1. dereceden yakını (anne, baba, kardeş, eş ya da çocuk) 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'na göre depremden etkilenen iller olarak kabul edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elâzığ Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde “afetzede” olmak.

thy-kabin-memuru-ilani-2.jpg

FİZİKİ KOŞULLAR ARANIYOR

Yayımlanan iş ilanında kabin memurlarında aranan fiziksel şartlar şöyle tarif edildi:

Kadınlar için 160-180 cm. arası, erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (Boy-kilo ölçümleri, Türk Hava Yolları veya Türk Hava Yolları’nın belirleyeceği kurum/kuruluş tarafından yapılmaktadır.)
•Türk Hava Yolları Kabin Memuru üniforması giyildiğinde, vücudunun görünecek yerlerinde dövme, piercing ve yara/yanık/leke benzeri kalıcı iz bulunmamak (Bu konudaki görselimizi incelemek için lütfen tıklayınız. Beyaz renkli bölgelerde dövme, piercing ve yara/yanık/leke benzeri kalıcı iz bulunmaması gerekmektedir.)

SAĞLIK KOŞULLARI

Adayların sağlık durumuna yönelik şartlar ve detaylar ise şöyle sıralandı:

•Seçme süreçlerinde başarılı olan adaylarımızdan işe başlama aşamasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM) yetkilendirilmiş Havacılık Tıp Merkezlerinden sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları istenecektir.
•Türk Hava Yolları işyeri hekimleri “İşe Giriş Muayenesi” sırasında (SHGM yetkili Havacılık Tıp Merkezinden verilmiş uçuşa uygun olduğuna dair rapor olsa bile) Türk Hava Yolları iç prosedürleri çerçevesinde ek tetkik ve muayene yaptırılmasını isteyebilir.
•Türk Hava Yolları, belirlemiş olduğu işe giriş sağlık koşulları çerçevesinde (SHGM yetkili Havacılık Tıp Merkezinden verilmiş uçuşa uygun olduğuna dair rapor olsa bile) adayın işe başlatılıp başlatılmayacağına karar verme hakkına sahiptir. Aday işe başlatılmaması halinde herhangi bir hak iddiasında bulunamaz.
•Adaylar işe giriş muayenesi sırasında geçmiş tüm sağlık bilgileri hakkında (ilaç kullanımı, ameliyat, doğumsal bozukluklar, bel, boyun rahatsızlıkları, böbrek taşı, yaralanmalar, hastalıklar vb.) doğru beyanda bulunmak zorundadır. İşe başlatılması sonrasında geçmişinde olduğu ve beyan etmediği tespit edilen adaylar için uygulanacak idari süreçte hak iddiasında bulunamaz.

BAŞVURULAR NEREDEN NASIL YAPILACAK?

Kabin memuru alımı için Türk Hava Yolları resmî sitesi kariyer.thy.com üzerinden başvuru yapılacak. Başvurular açıldı. Adayların 27.04.2023 Perşembe günü saat 16:00’a kadar başvuru işlemini tamamlaması gerekiyor.

Başvuru için internetten bu adrese girebilirsiniz: https://careers.turkishairlines.com/acik-pozisyonlar/afetzede-adaylarimiza-yonelik-kabin-memuru-ilanimiz-yayinda-tekyurek/495d9454-380d-4cea-b4c3-196e65ff73ff

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN