THY, Türkistan'da törenle karşılandı

THY, Türkistan'da törenle karşılandı

Kazakistan'ın Türkistan şehrine doğrudan uçuş gerçekleştiren ilk uluslararası havayolu şirketi olan THY, 'su takı' gösterisiyle karşılandı. Havalimanında gerçekleşen törenin ardından konuşan Türkiye'nin Nur Sultan Büyükelçisi Ekici, bunun Kazakistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerde yeni bir dönem oluşturduğunu belirtti.

Türk Hava Yolları (THY), Kazakistan'ın güneyindeki Türkistan şehrine uçuş gerçekleştirdi. Böylece THY Türkistan'a doğrudan uçuş yapan ilk uluslararası hava yolu şirketi oldu.

Kazakistan Sivil Havacılık Komitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, THY'nin ilk İstanbul-Türkistan seferini yapan uçağı Türkistan Uluslararası Havalimanı’nda 'su takı' gösterisiyle karşılandı.

1-002.jpg

Havalimanında düzenlenen törene Türkiye'nin Nur Sultan Büyükelçisi Ufuk Ekici'nin yanı sıra Kazakistanlı yetkililer ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

İLİŞKİLERDE YENİ DÖNEM VURGUSU

Büyükelçi Ekici, tören sonrası yaptığı açıklamada, bugün tarihi bir olaya şahitlik ettiklerini belirterek, "Ülkemizin medarı iftiharı Türk Hava Yolları'nın Türkistan'a ilk uçuşunu törenle gerçekleştirdik. Bu Kazakistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerde yeni bir dönemi oluşturuyor" dedi.

Türkistan’a doğrudan uçuş yapan ilk uluslararası hava yolu şirketinin THY olduğuna dikkati çeken Ekici, "İstanbul ile Türkistan arasında bir hava yolu bağlantısı kuruldu. Bu yolun ilerleyerek Türkistan ile ülkemiz arasındaki ilişkilerin daha da artmasını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

THY, İstanbul-Türkistan-İstanbul seferini B-737 tipi uçakla ilk aşamada haftada 1 daha sonra kademeli olarak haftada 2'ye çıkaracak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN