THY'nin İstanbul Havalimanı'ndaki tesisinin çatısı kar nedeniyle çöktü

İstanbul'da etkisini arttıran ve hava ulaşımını olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları yarın 04.00'e kadar İstanbul Havalimanı'ndan yapacağı tüm uçuşları durdurdu. Kurumun İstanbul Havalimanı'nda Turkish Cargo'ya hizmet veren deposunun çatısı kar yağışı nedeniyle çöktü. Güvenlik kameralarına yansıyan çökme anında bir kişinin çatının altında kaldığı görüldü.

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı'nda Turkish Cargo'ya hizmet sunan tesisin çatısında, biriken kar kütleleri ve fırtına nedeniyle çökme oluştuğunu bildirdi. Güvenlik kameralarına yansıyan çökme anında, bir kişinin çatının altında kaldığı ortaya çıktı.

THY SÖZCÜSÜ: CAN KAYBI YAŞANMADI

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter'dan yaptığı açıklamada, İstanbul Havalimanı'nda Turkish Cargo'ya hizmet sunan tesisin çatısında, biriken kar kütleleri ve fırtına nedeniyle çöküntü oluştuğunu belirtti.

Bir kişinin çatının altında kaldığı video kaydında apaçık görülürken Üstün'ün, "Oluşan durumdan hiçbir çalışma arkadaşımız zarar görmemiştir, süreç yakından takip edilmektedir." ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Öte yandan İstanbul Havalimanı'ndaki söz konusu tesisin, atıl halde ve boş olduğu öğrenildi.

İHALESİ TARTIŞMA YARATMIŞTI

İstanbul Havalimanı'nda yer alan THY kargo binası için 2018 yılında "ivedi" ihale açılmıştı. İhalenin, "Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması" durumlarında uygulanan "Pazarlık Usulü" ile yapılması tartışmalara neden olmuştu. İhaleyi Ankara merkezli Arıkan İnşaat Taahhüt Tic. ve San. A.Ş. 57 milyon 590 bin TL'ye üstlenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN