Tiktok'ta şeytanın aklına gelmeyecek kara para aklama yöntemi! Ünlü gazeteci detaylarıyla anlattı: Bu kadarına da pes diyeceksin

Tiktok'ta şeytanın aklına gelmeyecek kara para aklama yöntemi! Ünlü gazeteci detaylarıyla anlattı: Bu kadarına da pes diyeceksin

TikTok platformu üzerinden artan dolandırıcılık vakaları her geçen gün artmaya devam ediyor. “Kart patlatma” ve “geri çekim sistemi” ile birlikte dolandırıcılık vakaları da dikkat çekiyor. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan gazeteci Murat Ağırel dolandırıcılık yöntemleriyle ilgili tüm detayları tek tek açıkladı. İşte tüm detaylar…

Son yıllarda oldukça popüler bir hale gelen sosyal medya platformu TikTok, yayınlanan içerikleri ve içeriklerden elde edilen gelirlerle gündeme geliyor. Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip olan platform sanal hediye ikonları aracılığıyla para kazandırıyor. Artan popülerlik ile birlikte gelir elde etme yöntemi son günlerde artış gösterirken kara para aklamak İsteyenler ise platformu bir araç haline getiriyor. Gazeteci Murat Ağırel, TikTok üzerinden kara para aklandığını işaret ederek tüm yöntemlerini tek tek açıkladı.

TİKTOK DOLANDIRICILIK PLATFORMU OLDU

“TikTok karapara cenneti” yazısıyla önemli açıklamalarda bulunan Gazeteci Murat Ağırel, “Bu uygulamadaki diğer para aklama durumu ise yine canlı yayınlardaki popüler karakterlere yayın esnasında gönderilen hediyeler ile oluyor ancak bu sefer hediye kaynağı farklı. Dünyadaki çalıntı kredi kartları. Diğer adı ile 'kart patlatma'...” dedi.

tiktok-dolandiricilik.jpg

Kredi kartı Hırsızları tarafından çalınan kredi kartı bilgileri ile uygulama üzerinden coin satın alındığını ifade eden Ağırel, alınan paraların tek bir kullanıcıda toplandığını ve o kişi üzerinden paranın sisteme dağıtıldığı aktarıldı.

GERİ ÇEKİM SİSTEMİ UYGULUYORLAR

Kara para aklama yönteminin bir diğer ayağı olarak da geri çekim sistemine değinen Ağırel, “Yani A kullanıcısı B kullanıcısına para gönderiyor. Sonra para gönderen kişi hemen bankaya dönüyor ve yanlışlıkla veya çocuğum bilinçsizce para gönderdi diye iptal ediyor ve parasını iade alıyor. Ancak TikTok’un bu yapılandan haberi yok. Kullanıcının hesabına bu parayı tanımlıyor. Paranın geri çekildiği o an tespit edilemiyor. Aylar, yıllar sonra TikTok bu olayı tespit ediyor. Ancak iş işten geçmiş oluyor.” şeklinde konuştu.

Yapay zekayı en dinamik şekilde kullanan platformun TikTok olduğunu ifade eden Ağırel, çalışan sayısının diğer uygulamaların %10'u kadar olduğunu söyledi. Ağırel, bu nedenle her canlı yayınında izlenmediğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN