TİP milletvekilleri 'Gezi Parkı' pankartı astı: Polisle aralarında arbede yaşandı

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve milletvekilleri Ahmet Şık, Serra Kadıgil, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne Gezi Parkı eylemlerinin 9. yılına yönelik pankart asmak isteyince polis müdahale edince arbede yaşandı. Pankart ise denize düştü.

Gezi Parkı protestolarının 9. yılı nedeniyle TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne “Her yer direniş, her yer Taksim” yazılı pankart asmak istedi.

Polisler, pankartın asıldığı sırada TİP milletvekillerine müdahale etti. Polisin iplerini kestiği pankart denize düştü. Müdahale sırasında Milletvekili Serra Kadıgil’in cep telefonunun denize düştüğü belirtildi.

gezi.jpeg

DAHA TAKSİDİ BİTMEMİŞTİ VİCDANSIZLAR

Kadıgil, Erkan Baş'ın Twitter hesabından, "Merhaba Ben Sera :) Kısa bir süreliğine bu hesabı kamulaştırdım. Boğaziçi Köprüsü'ne "Her yer Taksim, her yer direniş" pankartını asarken bir polis telefonumu denize attı. Daha taksidi bitmemişti vicdansızlar :) Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!" notunu paylaştı.

Kadıgil'in Baş'ın hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

Ahmet Şık ile polisler arasında gerginlik yaşanırken, Şık'ın polis memuruna, "Vekilin yakasını tutarken çektin mi? İşgüzar" diyerek tepki gösterdiği duyuluyor.

4717391.jpg

SOYLU: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TİP milletvekillerine müdahale eden polislerin ödüllendirileceğini açıkladı.

Soylu’nun paylaşımı şu şekilde:

“Bu polis arkadaşlarımı, görevlerini yapmaları münasebetiyle ödüllendiriyoruz. HDPKK’dan Meclis’e giren bu milletvekilleri hakkında da suç duyurusunda bulunuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ŞIK: SAVCIYA GİDERKEN PARÇASI OLDUĞUN SUÇ DUVARININ...

Ahmet Şık, Gezi pankartı astıkları için suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Soylu'ya yanıt verdi. Şık, "Savcıya giderken yanında parçası olduğun suç duvarının tuğlasını da götür" ifadelerini kullandı.

Şık'ın paylaşımı ise şu şekilde:

İlgili Haberler