Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yeni safhaya geçiyoruz' diyerek duyurdu: Tel Rıfat ve Münbiç'i temizleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yeni safhaya geçiyoruz' diyerek duyurdu: Tel Rıfat ve Münbiç'i temizleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye'nin kuzeyine yapılacak operasyonlarda yeni bir safhaya geçildiğini açıklayarak "Güvenli bölgede yeni bir safhaya geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz. Aşama aşama diğer bölgelere geçeceğiz. Bakalım kim destek verecek, kim köstek olacak? " açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Suriye'nin kuzeyine yapılacak operasyonlarda yeni bir safhaya geçildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki diğer yerlere de aşama aşama geçileceğini kaydetti. Yunanistan ile Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey anlaşmasının bozulduğunu da duyuran Erdoğan ayrıca, 9 yıl önce gerçekleşen Gezi olaylarında camilerin pislendiğini belirterek "Bu eşkiyalar bu teröristler adeta camilerin içini pisletti. Bunlar böyle bunlar sürtük. Bunlar için ulu mabet nedir ne değildir böyle bir şey yok" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Yılbaşından bugüne yaptığımız işler bile 20 yılda asırlık hizmetleri nasıl ülkemize kazandırdığımızı göstermeye yeterlidir. 1915 Çanakkale Köprüsü'nü hizmete sunduk, İdlib'de yapılan briket evlerin açılış törenine mesajla katıldık. Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış töreninin gururunu hemşehrilerimizle paylaştık. Azerbaycan'da TEKNOFEST kuşağı gençlerimizin nasıl kucaklaştığına bizzat şahitlik ettik. Azerbaycanlı kardeşlerimizin 28 Mayıs Bağımsızlık Gününü teknoloji şöleni ile taçlandırmış olduk. İstanbul'un fethinin 569. yıldönümümün coşkusunu Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ile müjdesiyle 560 bin kişinin katılımıyla milletimizle birlikte paylaştık. Durmadan dinlenmeden yolumuza devam ediyoruz. İstanbul'a talan edilecek bir nimet olarak bakanlar sadece Fetih sırrını değil Cumhuriyeti de bugün bizim yaptıklarımızı da anlayamazlar.

Tarih fethettiğimiz her yerde güveni, huzuru hakim kılmak için verdiğimiz mücadelenin şahididir. Bugün de bayrağımızı dalgalandırdığımız her yeri esenlik yurdu haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. İşte bunun için 29 Mayıs 1453’ü maziden atiye kurduğumuz köprünün en önemli ayaklarından biri olarak görüyoruz. Fatih’in emaneti Ayasofya’yı 84 yıl sonra asli hüviyetine kavuşturarak fethin bağrında açılan yarayı Allah’ hamdolsun kapattık. Ayasofya'yı 84 yıl sonra asli hüviyetine yeniden kavuşturarak fethin bağrında açılan yarayı Allah'a hamdolsun kapattık. Ayasofya, İstanbul'un kalbinde yükselen sancak olarak medeniyetimizdeki yerini tekrar almıştır.

BUNLAR MEDENİ DEĞİL, GAYRİMEDENİ

Rönesans izini takip ettiğinizde kendinizi bu topraklarda bulursunuz. İstanbul şairlerin, ressamların ve bestekarların ilham kaynağı olmaya devam ediyor. İşte Çamlıca tepesi. Tamamen kirlilik abidesiydi. Kulelerle tamamen rezaletti. Çevrecilik adına konuşanların hiçbirisi kalkıp da biz ne yapıyoruz, burada bir çevre katliamı var demedi. Ama biz geldik ve bütün oradaki demir yığınlarını kaldırdık, şu anda muhteşem bir tasarım olan Çamlıca Kulesi’ni diktik. Şimdi her renk ve inançtan insanın dünyanın dört bir yanından insanların gelip İstanbul'da üretmeyi, okumayı tercih etmesi bize yük değil kazançtır. Biz böyle bakarken ana muhalefet de 'Bunlar kaçkın, göndereceğiz' diyor. İşte bizim aramızdaki fark bu. Bunlar medeni değil, gayrimedeni…

İSTANBUL’A NE YAPSAK, HANGİ ESERİ KAZANDIRSAK BORCUMUZU ÖDEYEMEYİZ

Medeniyetimizin başkenti İstanbul’a ne yapsak, hangi eseri kazandırsak borcumuzu ödeyemeyiz. Adını Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi olarak tescil ettiğimiz eser İstanbul’un en yoğun nüfusuna sahip bölgesinde şehrin bir nefes borusu, bir vahası olarak insanımıza hizmet verecektir.

ATATÜRK HAVALİMANI'NI AÇIK TUTMAK İSTANBUL'A HAKSIZLIK OLACAKTI

Dünyanın en büyük, en modern, en işlevsel havalimanlarının başında gelen İstanbul Havalimanı her geçen gün artan yolcu sayısı ve prestiji ile ülkemizin yüzakı eseri olarak faaliyetlerine devam ediyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’nı eski fonksiyonuyla devam ettirmeye çalışmak hem İstanbul’a hem de İstanbullulara büyük haksızlık olacaktır. Gürültüden hava kirliliğine, şehir ve hava trafiğinin yoğunluğundan İstanbul’un yeni bir havalimanına ihtiyacı vardı. Biz bu ihtiyacı karşılayacak bir eseri hem de yap-işlet-devret yöntemiyle hazineye hiçbir yük getirmeden, tam tersine girdi sağlayarak ülkemize kazandırdık. Bu havalimanımız şu anda ilklerde. Havalimanımızı daha da geliştiriyoruz. Atatürk Havalimanı ise askeri havalimanı, hizmete açık sivil pisti, havacılık faaliyetlerinin sürdüğü diğer birimleriyle kısmen bu vasfını sürdürecek.

İSTANBUL'U SUYA KAVUŞTURDUK

Kılıçdaroğlu Van'da aklınca Kandil'e selam çakıyor. Terör örgütünün ağzıyla konuşuyor. Van'ı depremden sonra yeniden inşa ettiğimizden haberi yok. Sen oraya kaç kere gittin? Bugüne kadar biz Van'a takribi olarak en az 35 milyar harcama yaptık. Kağıthane'ye Kağıttepe dediği gibi buraya da başka bir şey söyler. Haritadaki yerini bile gösteremez. Anlamaz bu işlerden. Kendi belediye başkanlarının güya hizmetlerini anlatırken öyle rakamlar veriyor ki toplamı bizim bir ilçe belediyemizin toplamına yaptıklarına denk gelmiyor. Kimseyi ayrım yapmadan veriyoruz dediği sosyal desteklerin toplamı bizim bir ilçe seviyesine çıkamıyor.

MİLLETİN PARASINI ÇALAN HIRSIZDIR

PKK örgütünün uzantısı olanlar Van'da görevde olsaydı o şehirde bir su bile bulamazdınız. Van'a suyu biz götürdük biz. İstanbul'u aldığımız zaman İstanbul'da su var mıydı? Yoktu. İstanbul'u suya kavuşturduk. Bay Kemal bunları bilmez. Bay Kemal siyaset fukarası. Milletin parasını çalan hırsızdır. Hırsıza sahip çıkan ise daha büyük bir hırsızdır.

2023'TE CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAYA YÜREĞİ YETECEK Mİ?

Ne diyorlar, 'Biz gelirsek bak bunların verdiği işi alan müteahhitlere ödeme yapmayacağız'. Ya siz ne cinssiniz ya! Devlette devamlılık esastır, bunu nasıl dersiniz. Bu ülkede yargı var, biz bir hukuk devletiyiz. Nasıl vermezsin, şakır şakır ödemeye mecbursun.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını burnundan fitil fitil getireceğiz. 'Korkudan içeri' kaçtılar diyen bu karikatür tip için harcadığımız her nefes israftır. Rabbim bu israfımız için bizi affetsin. Demirtaş 'artık kendinize gelin' diyerek muhalefet partilerine ayar verdi ama hiçbirinden ses çıkmadı süt dökmüş kediye döndüler. Herhalde boğazlarını sıkan el konuşmalarına izin vermedi.

KILIÇDAROĞLU'NA SORUYORUM; TERÖR ÖRGÜTLERİNİ EN ŞİDDETLİ ŞEKİLDE LANETLİYOR MU, LANETLEMİYOR MU?

Buradan ben Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Bir kaç soru sormak istiyorum. Bu sorulara net yanıt verirse muhatap almaya başlayabiliriz.

Birinci sorum terör örgütünün bütün unsurlarını DHKP-C'den TİKKO'ya, FETÖ'den DEAŞ'a terör örgütlerini en şiddetli şekilde lanetliyor mu, lanetlemiyor mu?

İkinci sorum, Türkiye'nin sınır ötesi harekatlarını destekliyor mu?

Üçüncü sorum, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği tartışmalarında ortaya çıkan riyakar tutuma karşı devletinin izlediği politikaların yanında mı değil mi?

Dördüncü sorum, Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'deki milli mücadelede ülkesini safında mı karşımızdakilerin safında mı?

Beşinci sorum, dünyadaki krizin ekonomik boyutuna mücadeleye ilkesel destek veriyor mu?

Altıncı sorum, mahkeme kararları ile yalan olduğu tescillenmiş iddiaları kenara bırakıp siyaseti ülkenin ve milletin ali çıkarları üzerinden yürütmeye var mı yok mu?

Yedinci sorum, stratejlerini yabancılara hazırlatmak yerine kendi parti mensupları ile belirlemeye yönelecek mi?

Sekizinci sorum, bin yıldır kanlarımızla sulayarak ebedi vatanımız haline getirdiğimiz toprakların tüm değerleri, birikimleri ile asil devletin evladı gibi hareket etmeyi kabul ediyor mu etmiyor mu?

Dokuzuncu sorum, partisi içindeki terör destekçisi, istismarcıyı, hırsızı tasfiyeyi düşüyor mu?

Onuncu sorum, yüreği yetip 2023'te aday olacak mı olmayacak mı?

BUNLAR SÜRTÜK

9 yıl önce ağaç bahanesi ile çakılan kıvılcım bir anda bir kalkışmaya dönüştü. Bu eşkiyalar bu teröristler adeta camilerin içini pisletti. Bunlar böyle bunlar sürtük. Bunlar için ulu mabet nedir ne değildir böyle bir şey yok. Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu biz zaten biliyoruz. Bay Kemal oradaydı. Bunlar ancak terör sevicilerle beraber çünkü kendileri de terör sevici. Bunlardan bu vatana ve bu millete hayır gelmez. Bunlar ancak terör sevicilerdir.

Dün köprüye çıkıp polislere hakaret edip pankart asmaya çalışan tipler bunun somut örnekleridir. Siyasetçi kılıklı provokatörler yaptıklarını terbiyesizliğin hesabını hukuka verecektir. Bu ne densizliktir. Sen vekil olsan ne yazar? Gelip de Şehitler Köprüsü'nde böyle bir pankartı polise rağmen asamazsın. Astırtmazlar. Ne oldu? Asamadın.

NATO TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEK KURULUŞU DEĞİLDİR

Tekrar ediyorum; İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurusuna terör örgütü PKK'ya verdikleri destek sebebiyle karşı olduğumuzu ilan ettik. NATO bir güvenlik kuruluşudur, terör örgütlerine destek kuruluşu değildir.

YUNANİSTAN İLE YÜKSEK DÜZEYLİ STRATEJİK KONSEY ANLAŞMAMIZI BOZDUK

Yunanistan'da ABD üslerinin kurulmasına imkan hazırladı mı? Hazırladı. Yunanistan'la anlaşmamız vardı, dün Dışişleri Bakanıma da söyledim. Yüksek Düzeylik Stratejik Konsey Anlaşmamızı bozduk Yunanistan'la. Şahsiyetli dış politikadan yanayız. İkide bir uçaklarınla kalk bize gösteri yap. Ya ne yapıyorsun sen, kendine gel. Tarihten hiç ders almıyor musun? Sonra başlıyorsun ağlayıp sızlamaya.

TÜRKİYE İLE DANS ETMEYE KALKMA. YORULUR YOLDA KALIRSIN

Türkiye ile dans etmeye kalkma. Yorulur yolda kalırsın. Bunlarla artık ikili görüşmeleri yapmıyoruz. Bu Yunanistan maalesef yola gelmeyecek. ABD'de Rum lobisi imiş, Kongre'de aleyhimize sözler edecek. Biz artık bunlardan bıktık. Dürüst olacaksan karşımızda koltuğun hazır, olmazsan kusura bakma.

Pek çok acı tecrübe ile belgeye bağlanmamış sözlere inanmamız asla mümkün değildir. İsveç ve Finlandiya'dan ve onların üyeliği için ısrarcı olanlardan bu ülkenin sınırları içinde terör örgütü ile bağlantılı tüm kurumların kapısına kilit vurması gerekiyor. Bize heyet gönderdiler, aynı akşam televizyonlarında Salih Müslim ile röportaj yapıyorlar. Harp oyunları PKK'yı YPG'yi yapıp meşrulaştırmaya çalışanlar bizi değil kendilerini kandırıyorlar. İsim isim kim olduklarını biliyoruz.

Ülkelerinde devşirilen teröristlere her türlü kolaylığı gösteren, bizi listelerimizdeki teröristleri ise takip bile etmeyenler NATO'ya nasıl dahil edilirler. Biz samimiyet arıyoruz. Teröriste pervasızca yol veren bir ülke mi bir tehdit karşısında bizimle ortak mücadele edecek? Bizim harekatlarımıza işgal diyecek kadar olanlar mı ortak düşmana karşı yanımızda yer alacak. Bu sorulara tatmin edici net cevaplar bulmadan, bağlayıcı belgeler görmeden tavrımızı değiştirmeyeceğiz.

YENİ BİR SAFHAYA GEÇİYORUZ

Güvenli bölgede yeni bir safhaya geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz... Bakalım kim destek verecek, kim köstek olacak? Allah Mehmetçik'in yar ve yardımcısı olsun. Aşama aşama diğer bölgelere geçeceğiz. Ukrayna krizindeki katkılarımız sözümüzün eri olduğumuzun bir ispatıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (88)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
88 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN