Tozkoparan'da kentsel dönüşüm gerginliği

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm gerginliği

İstanbul'daki Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm gerginliği sürüyor. Proje kapsamında yıkılması planlanan evlerin temel altyapı hizmetlerini kesmek için gelen ekiplerle mahalleliler arasında gerginlik yaşandı. Olaya polis müdahale etti. Evlerinden çıkmak istemeyen mahallelilerden Kılıç, "Paramızla satın aldığımız evlerimizden sokağa atıyorlar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Emekli insanlarız, aldığımız maaşla kiraya çıkmamız mümkün değil" dedi.

İstanbul Güngören'deki Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi planlanıyor. Bu nedenle geçtiğimiz ay mahalle sakinlerinden evlerin boşaltılması istendi. Mahalleliler ise evlerini terk etmek istemedi. Bu süreçte mahallelilerle polis ve zabıta ekipleri arasında birçok kez gerginlik yaşandı. Bugün sabah saatlerinde de Tozkoparan'da yıkımı yapılması planlanan evlerin temel altyapı hizmetlerinin kesilmesi için çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle İGDAŞ, İSKİ, BEDAŞ ve belediye ekipleri geldi.

Mahalle sakinleri ekiplere engel olmak istedi. Bunun üzerine polis, kalabalığa müdahalede bulundu. Bu sırada arbede yaşandı.

2-004.jpg

'DAVALAR DEVAM ETMESİNE RAĞMEN EVİMİ ELİMDEN ALMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Mahalle sakini Hasan Çimen, "Bizim evimizi alıyorlar. Davalar devam etmesine rağmen hukuksuz olarak gelip, benim dairemi elimden almaya çalışıyorlar. Elektriğimizi, doğalgazımızı kesiyorlar. Arbedenin sebebi bu. Bunlar benim yaşam hakkım, kestirmiyorum. Neden benim evimi elimden alıyorsunuz? Polisler vazifesinin yapıyorlar ama biraz da benim hakkımı korusunlar" dedi.

'PARAMIZLA SATIN ALDIK SOKAĞA ATIYORLAR'

Evlerinden çıkmak istemeyen mahalle sakinlerinden Saadet Kılıç ise, "Paramızla satın aldığımız evlerimizden sokağa atıyorlar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Emekli insanlarız, aldığımız maaşla kiraya çıkmamız mümkün değil. Her gün suyumuzu, elektriğimizi kesmekle tehdit ediliyoruz. Polis, sularımızı kesmek için gelmiş. Bu zabıtanın görevi ama polis geliyor. Polisle biz yüz yüze geliyoruz. Sonuna kadar buradayız. Gerekirse mum yakıp, öyle oturacağız. Evimizden çıkmıyoruz. Gerekirse suyu da arabayla taşıyacağız. Biz evimizdeyiz, gitmiyoruz. Yerinde kentsel dönüşümse eğer, bize yerinde evimizi versinler. Sözleşme imzalayalım, öyle gidelim. Biz böyle gitmiyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN