Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, Sudan'a atandı: Andımız'ı okuyarak veda etti

Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, Sudan'a atandı: Andımız'ı okuyarak veda etti

Trabzon'da yapılan 'Andımız var' uyuşturucu operasyonuyla gündeme gelen Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, Sudan'a atandı. Alper, Andımız'ı okuyarak veda ederken, Alper'in atanması tepki çekti. CHP'li Özkoç, "Hadi Erdoğan'ı anladık ama diğer ortak neden susuyor?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle 10 ilin emniyet müdürü merkeze alınmış ve 33 ilin emniyet müdürü değişmişti.

aaaaa.jpgbbbb.jpg

Bu değişikliklerde dikkat çeken ise 'Andımız var' ismi verilen uyuşturucu operasyonuyla tanınan Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper'in Sudan'ın başkenti Hartum'a atanması oldu. Metin Alper'in yerine ise Sivas Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne atandı.

polis-muduru.jpgMetin Alper

'ANDIMIZ VAR' OPERASYONU

Trabzon'da ekibiyle birlikte uyuşturucuya karşı verdiği mücadeleyle bilinen Metin Alper, Danıştay'ın Öğrenci Andı'nın okullarda okutulmaması yönünde karar aldığı dönemde yapılan uyuşturucu operasyonuna "Andımız var" adını vermişti. Operasyon kapsamında ele geçirilen mermilerle yazılan "Andımız" ise uzun süre gündem olmuştu.

1351083.jpg'Andımız var' operasyonu

"HOŞÇAKALIN TRABZON'UM"

Alper, Trabzon Emniyet Müdürlüğü resmi Twitter hesabından paylaşılan videoya "Hoşçakalın Trabzon'um" notunu düşerek veda etti.

Alper ayrıca özel harekat polislerine yaptığı veda konuşmasında Öğrenci Andı'nda yer alan "Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene" sözlerini kullandı.

alper.jpg

ENGİN ÖZKOÇ: DİĞER ORTAK NEDEN SUSUYOR?

Alper'in merkeze alınarak Sudan'a atanmasına ise Twitter'dan tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, şu ifadeleri kullandı:

"Andımıza sahip çıkan Trabzon il emniyet müdürü Metin Alper Sudan’a sürüldü… Hadi Erdoğan'ı anladık ama diğer ortak neden susuyor? Her fırsatta görüşürken bu meselede arayıp "Andımız'ın okunmasını istiyorum" bile diyemedi."

Özkoç'un yanı sıra Twitter'da açılan #MetinAlper hashtagine binlerce destek tweeti atıldı.

METİN ALPER KİMDİR?

Alper, 1992 yılında Komiser Yardımcısı olarak Polis Akademisi'nden mezun olduktan sonra 20. Dönem İç Güvenlik ve Özel Hareket Kursunu bitirerek Ardahan ilinde Özel Harekat Şube Müdür vekili olarak göreve başladı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü'ndeki görevinin ardından Osmaniye'de Özel Hareket Şube Müdürlüğünde görev aldı.

1999 yılında Misyon Koruma Sınavını kazanarak T.C. Bişkek Büyükelçiliğinde 2002 yılına kadar Ataşe olarak görev aldı. 2002 yılından itibaren Osmaniye ve Sivas'ta görev yapan Alper, 2010 yılında Birleşmiş Milletler Doğu-Timor misyonuna katılarak Türk Polis Kontenjanında 1.5 yıl süreyle görev aldı.

2013 Mayıs ayında Afganistan–Kabil’de bulunan NATO-ISAF misyonunda 8 ay süreyle NATO Komutanı Orgeneral Joseph Dunford’un Polis Danışmanlığı görevini yürüttü. Daha sonra İstanbul'da ve yine yurtdışında Afganistan Mezar-ı Şerif’te bulunan NATO Kararlı Destek Misyonu'nda Kıdemli Polis Danışmanı olarak görev yaptı. 2016'da Adıyaman İl Emniyet Müdürü, 2019'da Trabzon İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Bu dönemde Danıştay'ın Öğrenci Andı'nın okullarda okunmasına son verilmesi yönünde karar almasının ardından Trabzon Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabından düzenlenen bir operasyonda ele geçirilen mermilerin 'Andımız' şeklinde yazılarak gösterilmesi gündem olmuştu.

7 Temmuz 2021 tarihi itibariyle Sudan’a ataması gerçekleştirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN