Trabzon Rize'nin yaptığı hatayı yapıyor! Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Trabzonlulara kritik uyarı

Trabzon Rize'nin yaptığı hatayı yapıyor! Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Trabzonlulara kritik uyarı

Trabzon, Rize'nin yaptığı hatayı yapıyor! Uzman isim Prof. Dr. Osman Bektaş uyardı: Kontrolsüz şekilde... Trabzonlulara kritik uyarı!

Trabzon ve Rize illeri arasında, uzman bir isim tarafından yapılan bir uyarı gündemde büyük bir öneme sahip. Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, Trabzon'un Rize'nin geçmişte yaptığı bir hatayı tekrarladığını belirterek, kontrolsüz deniz dolgusu konusunda önemli bir uyarıda bulundu.

DOLGU ALANI İLE İLÇE 4 KİLOMETRE KARE DAHA BÜYÜDÜ

opera-anlik-goruntu-2023-10-24-133306-twitter-com.png

Osman Bektaş, Trabzon'un 1960'lı yıllarda Rize'nin geçmişte yaptığı bir hatayı tekrarladığını dile getirerek şu ifadelerini kullandı:

"Kamudan sonra özel sektör, kontrolsüz bir şekilde denizi dolduruyor. Orta Hisar Belediye Başkanı Sayın Genç'in ifadelerine göre, 40.000 kişilik bir stadyum ve şehir hastanesinin bulunduğu dolgu alanı ile ilçenin 4 km2 daha büyüdüğünü söylüyor. Aynı anlayış ve dolgu tekniğiyle Rize İl merkezinin üçte birlik alanı dolguyla kazanılmıştır. Ancak bu gün * Farklı zemin ve bina oturması (Bina korezyonu) deprem büyütme tehlikesi nedeniyle Rize ili kentsel dönüşüme gitmek zorunda kalmıştır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN