Son dakika! TÜİK'e giden Kılıçdaroğlu içeri alınmadı

Son dakika! TÜİK'e giden Kılıçdaroğlu içeri alınmadı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından TÜİK'in kendisine randevu vermediğini belirterek, saat 11.00'de TÜİK'e gitti. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki ekonomi kurmayları içeri alınmadı. Kilitli kapının önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Bu tabloyu Cumhuriyet tarihinde hiç görmedik" dedi. Daha sonra bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Zulmü her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur. Akıllarını başlarına toplasınlar!" ifadelerini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kişisel sosyal medya hesabından bir ileti paylaşarak TÜİK'in kendisine randevu vermediğini açıkladı.

Daha önce de Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ile görüşen Kılıçdaroğlu, "TÜİK’ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun" diye yazdı.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şöyle:

"TÜİK’ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun
@tuikbilgi"

KILIÇDAROĞLU TÜİK'E ALINMADI

TÜİK binasına giden Kılıçdaroğlu ve ekonomi kurmayları içeri alınmadı. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, kapıdaki görevlilere TÜİK’in sitesinde “Bilgiye nasıl erişilir?” başlığı altında vatandaşların gelebileceği yazıldığını belirtti. Engin Özkoç, TÜİK’in yasaları çiğnediğini belirtti.

TÜİK'in kilitli kapısı önünde açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu ise, TÜİK'in Cumhuriyet'in önemli kurumlarından biri olduğunu belirterek, "Devletin bilgileri ve bu bilgilerin nasıl toplandığına ilişkin açıklamalar ana muhalefet partisine yapılmak istenmiyor" dedi.

TÜİK'in bir devlet kurumu olmaktan çıkıp bir saray kurumu haline dönüştüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Bu kurumun rakamları 84 milyon vatandaşımızı ilgilendirmektedir. Bu rakamlar üzerine siyasal partiler ekonomik çevreler sosyal çevreler politikalar oluşturdular ve düşüncelerini kamuoyuyla paylaşırlar. Dün TÜİK’ten randevu istedik. Gelen milletvekili arkadaşlarımın tamamı geçmişinde ekonomide çalışan arkadaşlarımı. Dolayısıyla buraya sağlıklı ve tutarlı bilgiler almaya geldik. Randevu verilmediğini ifade ettiler. Kendilerine TÜİK’in internet sitesinde yazılı olan metni okuduk;

"Bilgiye nasıl erişilir? Mevcut diğer kanallar yoluyla ulaşmak istiyorsanız merkez teşkilatımız veya bölge müdürlüklerimize başvurabilirsiniz. Ayrıca bilgi talepleriniz için Ankara’da bulunan merkez teşkilatlarımıza gelebilirsiniz."

BÖYLE BİR TABLOYU CUMHURİYET TARİHİNDE GÖRMEDİK

TÜİK söylüyor bunu. Biz de kendi internet sitelerinde yazılı olan davete uyarak geldik ve bilgi almak istedik. Şimdi TÜİK, bu tablo Türkiye’nin nereye geldiğini göstermek için çok önemli bir tablodur. Hiçbir vatandaşın unutmaması gereken bir gerçekle karşı karşıyayız. Devletin bilgileri ve bu bilgilerin nasıl toplandığına ilişkin açıklamalar ana muhalefet partisine yapılmak istenmiyor. Kapılar kapanıyor. Böylesi bir tabloyu cumhuriyet tarihinde hiç görmedik.

İŞÇİNİN, EMEKLİNİN, MEMURUN HAKKINI KORUMAK BENİM GÖREVİM

Buraya niye geldik? CHP’nin genel başkanı olarak milyonlarca işçinin hakkını korumak, emeklinin hakkını korumak, memurun hakkını korumak benim temel görevimdir. Benim siyaset yapma anlayışım budur.

TÜİK, bir devlet kurumu olmaktan çıkmış bir saray kurumu haline dönüşmüştür. Burada çalışan arkadaşlar tamamı şunu unutmasınlar hepinizin tabii olduğu yasa devlet memurları kanunudur. Saray memurları ayrı saray memurları ayrı. Ben devlet memurlarına sesleniyorum. Görevinizi yapın hakkıyla yapın. Şu binada oturanlar unutmasınlar oturduğunuz binalar bu memleketin vatandaşlarının ödedikleri vergilerle yapıldı. Asla unutmasınlar aldığınız aylıklar emeklinin işçinin ödediği ödedikleriyle aldığınız aylıklardır.

ÖNEMLİ BİR KIRILMANIN DA FARKINDAYIM

Bu tablonun Cumhuriyet tarihinde önemli bir tablo olduğunun farkındayım. Önemli bir kırılmanın da farkındayım. Eğer devleti oluşturan kurumlar bilgilerle halkın gelir düzeyiyle oynuyorlarsa, halkı yanıltıyorlarsa, onların hak ettiklerini onlara vermiyorlarsa, talimatla görev yapıyor yasaları yönetmelikleri kendi internet sitelerindeki çağrılara bile uymuyorlarsa açıkça suçludur."

'AKILLARINI BAŞLARINA TOPLANSINLAR!'

Daha sonra Twitter hesabından bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmelerini hatırlatarak şu ifadeleri kaydetti:

Randevu vermeyen TÜİK’e gittim. Aylardan Aralık ayı. Milyonlarca emekçinin ücret artışı bu yalan dolan TÜİK rakamları üzerinden yapılacak. Zulmü her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur. Kimse unutmasın, her Firavun’un bir Musa’sı vardır. Akıllarını başlarına toplasınlar!

Kılıçdaroğlu ekim ayında da Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasına (TCMB) gitmişti. Öncesinde Twitter hesabından, "Dolar rekorlar kırıyor. Motorin ve benzine yine zam geldi. Sebep olduğun bu rezaletin milleti ezmesini daha fazla izleme Erdoğan, Kara Kış Fonu'nu kur! Ayrıca bugün 15.30’da Merkez Bankası’na gideceğim. Yok öyle istediğin gibi at koşturmak. Biz varız ve mücadele edeceğiz" mesajı paylaşan CHP lideri, Merkez Bankası'na CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak ile birlikte gitmişti.

KASIM AYI ENFLASYONU

TÜİK'in açıkladığı verilere göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 3,51, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,31 artış kaydetti. Böylece yıllık enflasyon Kasım 2018'den beri ilk kez yüzde 21 sınırını aşmış oldu. 2018 yılının Kasım ayında TÜFE'de artış bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,62 olmuştu.

Enflasyon Araştırma Grubu ENAGrup ise kasım ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (E-TÜFE) yüzde 9,91 arttığını açıkladı. Kuruma göre 12 aylık fiyat artışı böylece yüzde 58,65 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (93)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
93 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN