Tunceli'de ‘Pençe Kılıç Hava Harekatı’ protestosu: 1 gözaltı

Tunceli'de ‘Pençe Kılıç Hava Harekatı’ protestosu: 1 gözaltı

Tunceli’de aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ile partililerin bulunduğu bir grup, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik yapılan ‘Pençe Kılıç Hava Harekatı’nı, basın açıklaması yaparak protesto etmek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine arbede çıktı. Olayda 1 kişi gözaltına alındı.

Tunceli'de Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik yapılan ‘Pençe Kılıç Hava Harekatı’nı, basın açıklaması yaparak protesto etmek isteyen HDP’li gruba polis müdahale etti. 1 kişi gözaltına alındı.

Aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ile partililerin bulunduğu bir grup, Sanat Sokağı’nda toplanarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nce Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen ‘Pençe Kılıç Hava Harekatı’nı protesto etmek istedi.

EMNİYET İZİN VERMEDİ

Emniyet güçleri HDP Milletvekili Dersim Dağ'ın yaptığı basın açıklamasının terör örgütü propagandası içerdiğini belirtip, açıklamanın sonlandırılması ve grubun dağılması yönünde ikazda bulundu. Buna rağmen basın açıklaması yapmak isteyen gruba, polis izin vermedi.

ARBEDE YAŞANDI: 1 GÖZALTI

Tüm uyarılara rağmen açıklamaya devam etmek isteyen gruba polis müdahale etti. Yaşanan arbedenin ardından bir kişi gözaltına alındı. Emniyete götürülen şüpheli işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, basın açıklamasıyla ilgili adli soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN