Turistler Antalya'yı bıraktı Konya'ya koşuyor! Obruk gölü manzaralı, Türk hamamlı... Turistler daha Antalya'ya uğramaz

Turistler Antalya'yı bıraktı Konya'ya koşuyor! Obruk gölü manzaralı, Türk hamamlı... Turistler daha Antalya'ya uğramaz

Turizmiyle dünyanın her yerinden ziyaretçi akınına uğrayan Antalya artık yerini resmen Konya’ya bırakacak gibi görünüyor. Restorasyon çalışmaları tamamlanan bu otelin bir tarafım da obruk gölü manzarası bir tarafında Türk hamamı var. İşte turistlerin akın edeceği o yere ilişkin detaylar…

800 yıl önce Kızören Obruğu'nun yanına inşa edilen Selçuklu kervansarayı, geçtiğimiz yıllarda restore edileceği konusuyla gündeme gelmişti. Tam 3 sene süren çalışmaların ardından söz konusu bu yer 13 odalı bir otele çevrildi. Konya-Aksaray kara yolunun 70. kilometresinde yer alan 180 metre genişlik ve 145 metre derinliğindeki Kızören Obruğu'nu gören bu otel hem içindeki özellikleriyle hem de manzarasıyla dikkat çekiyor. Üstelik otelin her odasında yerden ısıtmalı Türk hamamı var.

TARİHİ DOKULARIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Kızören Obruğu'na yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, söz konusu kervansarayın, 2020 yılında virane bir halde olduğunu ifade etti. Kılca, kervansaraya ilişkin şunları söyledi:

"Dört yılda restorasyonunu tamamladık. Bunun gelecek kuşaklara aktarılması önemliydi. Biz de bir müze ve otel şeklinde düşündük, tasarladık. Otel içinde özelliği olan 200-300 yıllık malzemeleri kullandık. Burada konaklayan bir misafirimiz kendisini sanki 1200'lü yıllarda konaklıyormuş gibi hissedecek. Zaman yolculuğu yapmış olacak. Kısa süre içinde otelimizi hizmete açacağız."

Kervansarayın açık avlusunda müze ve kütüphanelerin bulunduğunu söyleyen Kılca, aynı zamanda ziyaretçilerin burada sergilenen tarihi eserleri inceleyeceğini belirtti.

“BU NİTELİKTE BAŞKA KONAKLAMA MERKEZİ YOK”

Kılca, bir yandan Selçuklu mirasını yaşatmak istediklerini bir yandan da ilçenin turizm potansiyelini artırmak istediklerini söyleyerek, şu ifadelere yer verdi:

"Odalarda yerden ısıtma Türk hamamları yaptık. Hem modernlik hem de tarih var. Dünyanın bu manzaraya sahip en eski oteli diyoruz. 1900'lü yılların başına kadar konaklama olarak kullanılmış. Daha sonra yıkılmış ve yeniden hayata geçiriyoruz. Dolayısıyla bu nitelikte, büyüklükte ve ölçekte başka bir konaklama merkezinin olmadığını iddia ediyoruz. Misafirlerimiz, turistlerimiz burayı çok sevecekler. Turizm acentelerinin seyahat noktalarından bir tanesiydi. Burada konaklamak isteyen rehberler var. Yabancı seyahat acentelerinin başkanları ziyaret etti. Çok beğendiler."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN