Turistlere virüs bulaşmıyor mu?

Turistlere virüs bulaşmıyor mu?

Türkiye’de 6 Eylül’de uygulamaya geçen, şehirlerarası seyahat için aşı veya PCR testi zorunluluğunun sadece Türk vatandaşları için geçerli olması, sosyal medyada protesto edildi.

Bir kullanıcının Pegasus havayollarına sorduğu “Ben yabancı kimlik ile bu uygulamadan muaf mıyım” sorusuna havayollarının hesabından verilen “Yabancı ülke vatandaşlarının yurt içi uçuşlara katılımı için aşı/test zorunluluğu bulunmamaktadır” yanıtı üzerine #Pegasus etiketi Twitter Türkiye gündemine girdi.

Bazı kullanıcılar bu karardan ötürü hükümeti eleştirirken bazıları da Pegasus Havayolları’nı eleştirdi.

Diğer ulaşım şirketleri de internet sitelerinde yolcularla benzer bilgiler paylaşıyor.

Türk Hava Yolları’nın (THY) ardından Pegasus da aşı olmayan iç hat yolcularından, 6 Eylül’den itibaren PCR testi isteyeceğini açıklamıştı.

İç hat uçuşlarıyla ilgili aldığı kararı sosyal medya hesabından duyuran Pegasus şu açıklamayı paylaştı:

“İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye istinaden, yurt içi uçuşlarımızda aşılı ya da hastalığı geçirmiş olan misafirlerimiz, herhangi bir test zorunluluğu bulunmadan seyahatlerini gerçekleştirebilmektedir.

Aşısız olan misafirlerimizin ise 6 Eylül tarihi itibariyle seyahatlerinden önce 48 saat içinde yapılmış negatif PCR testini ibraz etmesi gerekmektedir. Hastalığı geçirmemiş, aşısı bulunmayan ve negatif PCR testi sunmayan misafirlerimiz uçuşa kabul edilmeyecektir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN