Türkiye genelinde yağış bekleniyor! Bugüne plan yapan iptal etsin: 12 ilde uyarılar yapılıyor...

Türkiye genelinde yağış bekleniyor! Bugüne plan yapan iptal etsin: 12 ilde uyarılar yapılıyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile akşam saatlerinde dikkat çeken uyarılar yapıldı. Türkiye geneli için yapılan uyarılarda yağış beklentileri paylaşıldı. Sağanak yağış ve gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış haberi ile plan yapanlara uyarılarda bulunuldu. Dışarı çıkanlar tedbirini alsın. İşte güncel hava durumu tahminleri....

BUGÜNE PLAN YAPANLARA YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gelen açıklamalar ile Türkiye genelinde uyarılar yapıldı. Bugün itibariyle plan yapan ve dışarı çıkmak isteyen vatandaşların tedbirleri alması gerektiği belirtiliyor. Gece saatlerinde gelen açıklama ile vatandaşların şemsiyesiz çıkmaması gerektiği konusunda açıklamalar geldi.

Etkili olması beklenen yağışlı havaya yakalanmanız halinde sırılsıklam olabilirsiniz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gelen açıklama ile ülke genelinde uyarılar yapıldı. Türkiye genelinde hava durumunun parçalı bulutlu ve çok bulutlu olacağı yönünde açıklama geldi.

istanbuldan-yagmur-manzaralari-1.jpg

KUVVETLİ SAĞANAK 12 İLİ VURACAK

Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne ve Giresun çevrelerinde uyarılar yapılarak sağanak yağış ile gök gürültülü sağanak yağış beklentileri paylaşıldı.

Yağışların İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Burdur, Sivas, Tunceli, Erzincan, Iğdır, Van, Muş, Ağrı, Malatya, Van, Siirt ve Batman il çevrelerinde kuvvetli olacağına dair tahminler geldi.

dpdy5sivaaalkc2.jpg

OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI İÇİN TEDBİRLER ALINMALI

Ülkemizde sık sık yapılan kuvvetli yağış uyarıları ile birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir uyarıda daha bulundu. Son yıllarda yaşanan iklim değişikliği ile birlikte ani değişen hava koşullarında bugün için yağış uyarısı yapıldı.

Uyarılara göre İç Anadolu'nun kuzeybatısı, İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Burdur, Sivas, Tunceli, Erzincan, Iğdır, Van, Muş, Ağrı, Malatya, Van, Siirt ve Batman çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor. Kuvvetli yağışların se, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anına kuvvetli rüzgâr esintisi, fırtına, yer yer dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN