Türkiye heyeti 5 Şubat'ta ABD'ye gidiyor

Türkiye heyeti 5 Şubat'ta ABD'ye gidiyor

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyet 5 Şubat'ta ABD'ye gidiyor. Washington'da yapılacak toplantıda Suriye, PKK ve konsolosluk konularının ele alınacağı öğrenildi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki Türkiye heyeti, 5 Şubat'ta ABD'ye gidecek. Washington'daki temaslarda Suriye ve terörle mücadele ele alınacak.

MASADA MÜNBİÇ DE VAR

Türkiye ile ABD arasında kurulan çalışma grupları çerçevesinde gerçekleşecek toplantıda, ana gündem, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı olacak. ABD Dışişleri Müsteşarı David Hale başkanlığındaki ABD heyeti ile yapılacak görüşmelerde, çekilme takvimi ve esaslarının ele alınması, ayrıca 2019 itibari ile hız kazandırılması beklenen Münbiç Yol Haritası ele alınacak.

Türk ve Amerikan heyetlerinin gerçekleştireceği toplantıda, PKK ile mücadele ve iki ülke arasında daha önce krize neden olan tutuklu konsolosluk çalışanlarına ilişkin değerlendirmeler de yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN