Türkiye Yunanistan'a 2 adet yangın söndürme uçağı yolluyor

Türkiye Yunanistan'a 2 adet yangın söndürme uçağı yolluyor

Türkiye 28 Temmuz'da başlayan yangınlarda kullanamadığı yangın söndürme uçaklarını Yunanistan'daki yangınlara müdahale etsin diye komşuya gönderiyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, devam eden orman yangınlarına 2 itfaiye uçağıyla destek sağlanması nedeniyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür etti.

Yunan Bakan Dendias, ülkesinin 7 gündür yangınla boğuşmasının ardından bugün mevkidaşı Çavuşoğlu'nu arayarak 2 Türk uçağının yardım amaçlı gönderileceğini haber vermesinden dolayı teşekkür etti.

Dendias, Twitter hesabından yaptığı açıklama şunları söyledi:

nikos-dendias-yunan-yangin-mevlut-cavusoglu.jpg

"Bugünkü telefon görüşmemizde Türkiye'deki yangınların kontrol altına alınmasının ardından İki Türk itfaiye uçağının Yunanistan'a gönderileceğini haber veren Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkürlerimi ilettim."

Yunanistan'da Atina ve Evia (Eğriboz), Mora Yarımadası 7 gündür orman yangınlarıyla boğuşuyor.

BEKİR PAKDEMİRLİ: BİZİM YANGIN HAFİFLEDİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli dün yaptığı açıklamada, 18 ülkeden destek alan Yunanistan'ın Türkiye'den yardım istediğini söylemişti.

Pakdemirli "Türkiye gibi günlerdir yangınlarla mücadele eden Yunanistan, ülkemizden yangın uçağı istedi. Bizdeki yangınların hafiflemesiyiyle beraber eğer sağlayabileceksek bunu da Yunanistan'a sağlıyor olacağız" demişti.

thk-karar.jpg

"TÜRKİYE'DEKİ UÇAKLARIN KAPASİTESİ YOK" DENMİŞTİ

Türkiye'de 28 Temmuz'da başlayan ve 60 bin hektar ormanlık alanın küle döndüğü ve en az 1 milyar dolarlık maddi kaybın yaşandığı yangınlarda "THK'nın elindeki yangın söndürme uçakları teknik kapasiteleri yetersiz" denilerek hangarda beklemişti. Kamuoyunda ciddi tartışmalara neden olan uçakların neden bakımsız kaldığı, şimdiye kadar neden orman yangınlarına müdahale edecek bir hava filosunun kurulamadığı sorularına net bir cevap verilmemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN