Bakan Pakdemirli'nin açıklamaları kafa karıştırdı: 3 ayrı tarihte 3 farklı açıklama

Bakan Pakdemirli'nin açıklamaları kafa karıştırdı: 3 ayrı tarihte 3 farklı açıklama

Bakan Pakdemirli'nin orman yangınlarına ilişkin 3 ayrı tarihte 3 ayrı açıklama yapması kafaları karıştırdı. Pakdemirli, ilk olarak "Uçağımız yok" derken, bir sonraki açıklamasında, "Dünyada az bulunur filo sahibiyiz" dedi. Pakdemirli, son olarak ise yangın söndürme uçaklarında kapasite fazlası olduğunu söyledi.

Türkiye, 28 Temmuz'dan beri orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Mücadele sürerken ise Türkiye'nin orman yangını söndürme sınavı başarısız olarak nitelendirildi. Türk Hava Kurumu'nun (THK) uçaklarının hükümet tarafından kullanılmaması tartışma konusu olurken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin üç farklı tarihte yaptığı üç farklı açıklama ise kafaları karıştırdı.

İLK AÇIKLAMA: UÇAĞIMIZ YOK

Pakdemirli, ilk olarak 30 Temmuz’da, "Yani envanterimizde yangın söndürme uçağımız yok, envanterimizde yangın söndürme helikopterimiz yok. Bu ezelden beri böyle. Ancak envantere de uçak alımı ile ilgili, sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatlarıyla çalışmalara başladık. İhalesini de inşallah bu sene içerisinde tamamlıyor olacağız" ifadelerini kullanmıştı.

İKİNCİ AÇIKLAMA: AZ BULUNUR BİR FİLO SAHİBİYİZ

Pakdemirli'nin "Uçağımız yok" açıklamalarının hemen ardından tarihler 1 Ağustos'u gösterdiğinde ise Pakdemirli'den "Uçak olarak dünyada az bulunur bir filo sahibiyiz" açıklaması geldi.

ÜÇÜNCÜ AÇIKLAMA: KAPASİTE FAZLAMIZ VAR

Son olarak ise 10 Ağustos'ta Pakdemirli, Yunanistan'da devam eden orman yangınlarına ilişkin yaptığı açıklamada, yangın söndürme araçlarında şu anda önemli bir kapasite fazlası olduğunu belirterek, "Komşumuza da yardımcı olmamız gerekiyor. Ormanlarımız sadece bizim ormanlarımız değil. Ormanlar, dünyanın ormanları. Buradaki hem bitki hem de yaban hayatı tüm dünyaya ait. Elbette önce kendimizi düşüneceğiz ama kapasite fazlamız varsa da komşularımıza göndermekten imtina etmememiz gerekiyor diye düşünüyorum" demişti.

TALEP AB'DEN GELMİŞ!

Pakdemirli, öte yandan Yunanistan'a yapılan uçak yardımına ilişkin yaptığı açıklamada, talebin Avrupa Birliği (AB) tarafından geldiğini söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (31)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
31 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN