Türkiye'de aylarca konuşulan Palu ailesinden beddua! Mahkemeden beklenen karar çıktı

Türkiye'de aylarca konuşulan Palu ailesinden beddua! Mahkemeden beklenen karar çıktı

Türkiye’nin aylarca konuştuğu Palu ailesi yine gündem oldu. Uzun süredir mahkemeleri görülen Palu ailesi son mahkemede resmen ateş püskürerek beddua etti! Mahkemeden beklenen karar ise çıktı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Uzun süre önce Müge Anlı’nın programı ile gündem olan Palu ailesi esrarengiz olayları ile duyanları adeta şaşkına çevirmişti. Olayın ilk ortaya çıktığı zamanlarda konuya ilişkin meraklı bekleyişler sürüyordu. Daha sonra mahkemeye taşınan olay hala ilk günkü gibi takip ediliyor. Son olarak yeniden mahkemeye çıkan Palu ailesi bu kez de mahkeme heyetine takındıkları tavırla gündem oldu. Öte yandan mahkemeden beklenen karar da çıktı. İşte yaşanan son gelişmeler…

PALU AİLESİ HANGİ CEZALARI ALDI?

2008 senesinde Meryem Tanhal ve kızı Melike Tanhal’ın Kocaeli’nin Körfez ilçesinde kaybolmaları birkaç sene önce Müge Anlı’nın programında kamuoyuna yansıtılmıştı. En son 7 Eylül 2021 tarihinde toplamda 6 sanıklı dava görülerek karara varılmıştı. Sanık Tuncer Ustael, Meryem Tahnal'ı "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 4 yıl, "banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması" suçundan ise 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Öte yandan İsa Palu, Havva Palu ve Ayşe Palu isimlerindeki diğer tanıklar "kasten öldürmeye yardım etme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından 14 yıl 2'şer ay hapis cezası almıştı. Ayrıca diğer iki sanık olan Emine Ustael'e 12,5 yıl hapis, o dönem yaşı küçük olan Fatih Palu'ya ise 8 yıl 4 ay hapis cezası kararı çıkmıştı. O dönemde Fatih ve Havva Palu için tahliye kararı çıkarken, diğer sanıkların tutukluluğu devam ettirilmişti. Bu gelişmelerin ardından alınan karar onanmak üzere Yargıtay’a gönderilmişti ve 31 Mart tarihinde karara çıkmıştı. Yargıtay, tutuklu bulunan İsa Palu, Ayşe Palu ve Emine Ustael'in tahliyelerine karar verirken, Tuncer Ustael'in ağırlaştırılmış müebbet cezasını onamıştı.

turkiyede-aylarca-konusulan-palu-ailesinden-beddua-mahkemeden-beklenen-karar-cikti-1.jpg

YARGITAY KARARI TEKRAR BOZDU

Yargıtay’ın kararı tekrardan bozmasıyla olaya ilişkin duruşma Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Gerçekleştirilen duruşmaya tutuksuz sanıklar İsa Palu, Ayşe Palu, Emine Ustael, Havva Palu, tutuklu sanık Tuncer Ustael ve tarafların avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı, sanıklar hakkında bir kez daha mütalaasını vererek, Tuncer Ustael'in "kasten öldürme" suçundan, diğer sanıkların ise "kasten öldürmeye yardım etmek suretiyle iştirak etmek" suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

PALU AİLESİ MAHKEMEDE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Sanıklardan Tuncer Ustael’e son sözleri soruldu ve Ustael, "Yapabileceğim bir şey yok. İdamsa idam ölümse ölüm. Verin cezayı gönderin. Allahın huzurunda hesap vereceksiniz. Yapmadığım suçları benim üzerime atıyorsunuz. Hepiniz Allah'ın zulmüne uğrayın" dedi.

Bir diğer söz hakkı verilen Emine Ustael ise "Gerçek suçlular elini kolunu sallaya sallaya paşalar gibi dışarda gezerken biz sürekli mahkemelerdeyiz. İşlemediğimiz suçlar yüzünden ceza almaktayım. Bundan sorumlu olan herkesin Allah belasını versin. Allah kimsenin yüzünü güldürmesin" diye konuştu.

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Mahkeme heyetinin kararı kapsamında Tuncer Ustael, "eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, sanıklardan Havva Palu, Ayşe Palu, İsa Palu, Emnine Ustael de 12 yıl 6 ay hapis cezası, olayın yaşandığı zaman diliminde aşı küçük olan ve dava dosyasında suça sürüklenen çocuk olarak geçen Fatih Palu hakkında ise 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tuncer Ustael’in tutukluluğunun devamına karar verilirken diğer tanıkların ise yurt dışına çıkış yasakları ile beraatlerine karar verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN