Türkiye'de ev fiyatları en çok o illerde değerlendi! Ankara, İstanbul ve İzmir'i unutun: O illerde evi olan köşeyi döndü

Türkiye'de ev fiyatları en çok o illerde değerlendi! Ankara, İstanbul ve İzmir'i unutun: O illerde evi olan köşeyi döndü

Türkiye'de konut fiyatları günden güne artarken, o illerde fiyatlar büyükşehirleri solladı! Ne Ankara, ne İzmir, ne de İstanbul! O illerde ev alan köşeyi döner...

Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, 2024 Ocak ayına ait konut piyasası verilerini paylaştı. Verilere göre, ocak ayında Türkiye genelinde konutlar yıllık bazda yüzde 73 oranında değerlendi. Ancak satış adetleri düşüş gösterdi, 80 bin 308 konut satıldı ve satışlar bir önceki aya göre yüzde 42, 2023 yılının ocak ayına göre ise yüzde 18 azaldı.

İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI AZALDI

Konut fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yüzde 35 azaldı, işte ev fiyatlarının düştüğü iller - Ekonomi Haberleri

Ortalama bir yatırımın geri dönüş süresi 15 yıl olarak belirlendi. Kredili satışlarda ise düşüş yaşandı; ocak ayında ülke genelinde 5 bin 915 konut kredi ile satıldı ve ipotekli konut satışları bir önceki aya göre yüzde 2, 2023 Ocak ayına göre ise yüzde 63,5 azaldı.

EN ÇOK KONUT SATILAN İL: İSTANBUL

İstanbul'da konut fiyatları 4 milyon liraya yükseldi! | Ekonomi

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, en çok konut satılan il 13 bin 423 konut ile İstanbul oldu. Türkiye genelinde konut fiyatlarında yaşanan yıllık artış oranları ise şu şekilde sıralandı: İstanbul'da yüzde 65, Ankara'da yüzde 87, Antalya'da yüzde 59.

EN ÇOK DEĞERLENEN İLLER

Hatay'da depremin yıkıcı etkisi ve kentin yeniden inşası için uygun zeminler | temizmekan

2023-2024 Ocak ayları karşılaştırıldığında, Türkiye'nin en çok değerlenen illeri Hatay, Erzurum ve Muğla oldu. Hatay'da konut fiyatları yüzde 113 artarken, Erzurum'da yüzde 98, Muğla'da ise yüzde 93 artış yaşandı.

Endeksa Genel Müdürü Görkem Öğüt, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye genelindeki konut fiyatlarındaki artışın hız kestiğini belirterek, yatırımcılara detaylı inceleme yapmalarını ve konunun uzmanı bir gayrimenkul danışmanı ile çalışmalarını önerdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN