Türkiye'de ilk kez üretildi, ayakta alkışlandı! En iyisi Tozanlı Vadisi’nden geliyor! Şifanın en saf özütü…

Türkiye'de ilk kez üretildi, ayakta alkışlandı! En iyisi Tozanlı Vadisi’nden geliyor! Şifanın en saf özütü…

Türkiye'de yalnızca Sivas'ta bulunuyor şifası ile tüm dünyaya nam salıyor. Hem organik hem de son derece doğal olan o ürün Tozanlı Vadisi’nden sofralara konuk oluyor. Türkiye'de ilk kez üretimi yapılan o ürün herkesi gururlandırdı. İşte tüm detaylar…

Sivas'ta bir firma ve Teknokent ortaklığı ile geliştirilen organik ham propolis Türkiye'nin ilk ürünü olarak adını tarihe yazdırdı. Ar-ge çalışmaları tamamlanan ham propolisin özünün toz olarak çıkarılması ile birlikte katı ve sıvı gıdalarla tüketilebileceği belirtildi. Katma değeri yüksek olan ham propolisin kozmetik sektörü içinde önemli bir gelişim olabileceği belirtiliyor. Türkiye'de bir ilk olarak gerçekleştirilen çalışmanın toplantısı tamamlanırken Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu ile il protokolü ve sektör temsilcileri toplantıya katılan isimler arasında yer aldı.

TÜRKİYE'Yİ GURURLANDIRDI

Türkiye'de ilk kez Sivaslı üretimi yapılan ham propolisin gurur verici bir gelişme olduğuna değinen Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas'ın Türkiye genelinde arıcılık işletmesinde 2 bal üretiminde ise 3. sırada yer aldığını aktardı. Zengin nektar kaynaklarına sahip olan Sivas'ın 3500 arıcıya ev sahipliği yaptığını ifade eden Şimşek, zengin flora, endemik türler ve doğal dokusu ile birlikte meşhur balların ortaya çıktığını söyledi.

toz-propolis.jpg

Vali Şimşek, “Kuşkusuz bu doğal ortamlardan birisi de Tozanlı Vadisidir. Arıcılıkla doğrudan ilgilenen, arıcılık yapan 100’e yakın orta ölçekli işletme, buradaki köylerde yaşayan ailelerin geçim kaynağı olmuştur. Tozanlı Vadisi’nde üretilen organik ham propolis özünün toz olarak Teknokent Ar-Ge çalışmaları ile ülkemizde ilk kez elde edilmesi de gurur verici bir gelişmedir” şeklinde konuştu.

sivas-propolis.jpg

KOZMETİK SEKTÖRÜNE IŞIK TUTACAK

Valilik olarak üreticilerin her zaman yanında olduğunu dile getiren Vali Şimşek, katı ve sıvı gıdalarda kullanılabilecek hale getirilen toz propolisin tüm sektöre pazarlanmasının aracılık konusunda da ciddi bir gelişme olduğunu söyledi. Su bazlı propolis olarak “Gıda Takviyesi Belgesi” aldıklarını belirten Vali Şimşek, kozmetik sektöründe propolis tozuna yer veren firmaları tebrik ettiğini ifade etti. Şimşek, firmalara desteklerine her daim sağlayacağını belirterek tüm üreticilere bereketli kazançlar diledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN