Türkiye’nin en yüksek geçitlerinden biri! 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'ne mevsimin ilk karı yağdı: Film sahnesi gibi

Türkiye’nin en yüksek geçitlerinden biri! 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'ne mevsimin ilk karı yağdı: Film sahnesi gibi

Havaların soğumasıyla beraber Türkiye’nin bazı yüksek kesimlerinde yılın ilk karı görüldü. Öyle ki Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan ve Türkiye'nin en yüksek geçitlerinden biri olan 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'ne mevsimin ilk karı yağdı.

Türkiye’nin en yüksek karayolu geçitlerinden biri olarak bilinen ve Van’ı Bahçesaray ilçesine bağlayan 3 bin rakımlı Karabet Geçidi, yılın ilk karıyla beyaza büründü. Görüntüler adeta bir film sahnesini andırdı. Kar yağışı kısa süre içinde etkisini artırırken sürücülerin yolda kalmaması için Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü 111. Şube Şefliğine bağlı Görentaş Şantiye Şefliği ekipleri, ulaşımda aksama yaşanmaması için yolda tuzlama ve temizlik çalışması başlattı.

aw563661-10.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

fdsfdsg-1761111237.jpeg

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün Van çevrelerinde görülen sağanak yağışların akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Van çevrelerinde zaman zaman kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması beklenmektedir. Yağışların 2 bin metre üzeri rakıma sahip yerlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Kuvvetli yağıyla birlikte sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN