Türkiye’nin keşfedilmemiş doğa harikası! Arabasına atlayan soluğu orada alıyor! Cenneti gören Antalya ve Muğla’yı unutuyor

Türkiye’nin keşfedilmemiş doğa harikası! Arabasına atlayan soluğu orada alıyor! Cenneti gören Antalya ve Muğla’yı unutuyor

Eşsiz güzellikleri ile herkesi kendine hayran bırakan Türkiye, saklı kalmış güzellikleri de içerisinde barındırıyor. Yaz tatillerinin vazgeçilmez şehirleri Antalya ve Muğla’nın pabucu dama atıldı. Arabaya atlayan soluğu cennet mekanda alıyor.

Türkiye'de 110 tabiat anıtından biri olarak tescillenen Yerköprü Şelalesi, Mersin'in doğa harikası yerlerinden biri olarak yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Anıt mekan olarak tescillenen Yerköprü Şelalesi, Mut İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Doğa harikası görüntüler Sunam şelale Türkiye'nin eşsiz güzelliklerinden yalnızca bir tanesi olarak listelerin ilk sırasına yerleşti.

DOĞA HARİKASI BİR OLUŞUM

Gezende Kanyonu üzerinde yer alan Yerköprü Şelalesi, derin vadilerden geçerek Ermenek çayı üzerinde eşsiz bir manzara sunuyor. Yaklaşık 110 milyon yıl önce oluştuğu belirlenen şelalenin tarihi Kretase (Tebeşir) Dönemi'ne dayanıyor. 30 metre yükseklikten akan bu şelalenin üzerindeki su tünelleri de doğallığı bozulmamış sarkıt ve zengin bitki örtüsünden oluşmaktadır.

yerkopru-selalesi.jpg

Parkın içerisinde yer alan yürüyüş parkuru, Köprüler, Merdivenler, dinlenme alanları ve seyir terasları da ziyaretçilere farklı bir deneyim sunmaktadır. Yeşillikler içerisindeki şelale sıcak havalarda yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanları haline dönüşüyor.

YERKÖPRÜ ŞELALESİ NEREDE?

Türkiye'deki eşsiz güzelliklerden yalnızca bir tanesi olarak karşımıza çıkan Yerköprü Şelalesi Mersin'in Mut ilçesinde bulunuyor. Ermenek yolu üzerinde yer alan Şelale Mersin merkeze 2,5 saatlik mesafede yer almaktadır. Yaklaşık 30 metre yükseklikten akan şelalenin 200 metre uzunluğunda olduğu belirtirken 10 metre genişliği ve 10-15 metre derinliği bulunuyor.

selale-yerkopru.jpg

YERKÖPRÜ ŞELALESİ'NE NASIL GİDİLİR?


Mersin'de yer alan Yerköprü Şelalesi'ne toplu taşıma ile gitmek isteyenler bu duruma pek de memnun olmayacak. Ermenek istikametine yaklaşık 22 kilometre bir mesafede bulunan şelaleye ulaşım yalnızca özel araçla yapılıyor. Ermenek istikametinde ilerlerken Evren köyüne gelmeden sona dönerek şelaleye ulaşabilirsiniz. Tabelalar yardımıyla 9 kilometrelik bir yolu ardından yaklaşık 600 metrelik bir yürüme yolu ile Yerköprü Şelalesi'ne ulaşım sağlanıyor.

mersin-yerkopru.jpg

YERKÖPRÜ ŞELALESİ'NDE YÜZÜLEBİLİR Mİ?

Mersin'de yer alan Yerköprü Şelalesi'nde yüzmek kesinlikle yasaktır. Suyun çok derin bir bölgede akıyor olması nedeniyle yetkililer tehlikeli olduğunu belirtirken akıntının büyük Bir tehlike oluşturduğunun altı çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN