Türkiye’nin küçük İtalya'sı! Sadece 13 kapısı bulunuyor, pizzasının ünü dünyayı aşıyor!

Türkiye’nin küçük İtalya'sı! Sadece 13 kapısı bulunuyor, pizzasının ünü dünyayı aşıyor!

Türkiye'nin 13 haneli köyü İtalyanları kıskandırıyor. Bu köyde ne bakkal bulunuyor ne de park ancak öyle bir pizzası var ki İtalyanlar bile bu lezzete şaşıp kalıyor. Sadece İtalyanları aratmayacak pizzası ile değil İtalya'yı aratmayacak görüntüleri ile turistleri kendine çekiyor. İşte Türkiye'nin küçük İtalyası…

Türkiye'nin “ Pizza Köyü” olarak biliniyor İtalyanlar bile bu lezzete şaşıp kalıyor. Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan Kafro Köyü efsanevi bir hikaye de konu oluyor. Köyde sadece 13 hane bulunuyor ne su alabileceğiniz bir bakkal ne de oturabileceğiniz bir park bulunuyor. Ancak İtalyan şeflerini aratmayan tat da Pizza Lokantası ile çevre illerden ve ülkelerden pizza yemek isteyen turistlerin uğrak noktası oluyor. İşte Türkiye'nin küçük İtalyası…

TÜRKİYE'NİN KÜÇÜK İTALYA'SI

Farklı kültürleri bir arada toplayan Türk Köyü İtalyan lezzetleri ile de adını dünyaya yayıyor. Mardin Midyat'ın Kafro Köyü efsanevi bir hikayeye de tanıklık ediyor. İtalyan pizzaları bu köye nereden gelmiş olsa gerek ki İtalyanlar bile bu lezzeti merak ediyor.

kafro-koyu.jpg

Halk arasında Pizza Köyü olarak anılan ve Mardin Midyat'ta bulunan Elbeğendi Köyü, oldukça dikkat çekiyor. Köyün isminin gerçekten Pizza Köyü olarak kalması için resmi başvuruda bulunan vatandaşlar köyün hikayesini de anlatıyor.

13 KİŞİ YAŞIYOR

Mardin'in Midyat ilçesinde oldukça küçük bir köy olarak bilinen bu köy Pizza Köyü olarak anılıyor. 1970-1980 yıllarında bölge halkının huzurlu yaşamı terör baskını nedeniyle olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Terör olayları nedeniyle köylerini terk etmek zorunda kalan Süryaniler o dönemde Avrupa'nın farklı yerlerine göç ediyor. Memleket hasretiyle yanıp tutuşan vatandaşlar bir zaman sonra yeniden topraklarına dönüyor.

pizza-midyat.jpg

Köylerine dönen gurbetçiler eski ve metrik evleri yıkıp yerine daha konforlu bir yaşam alanı sağlayan villalar yaptırıyor. Avrupa'da öğrendikleri Pizza lezzetini sergilemek için bir lokanta ile ilk adımı atan köylüler de lezzeti tüm Türkiye'ye yayıyor. Bölge halkının tamamı köye dönmezken küçük bir hane halkı köylerine sahip çıkıyor. Bu köyde tek bir bakkal dahi bulunmuyor. Hatta öyle ki köyde tarım yapılabilecek verimli alanlarda yer almıyor. Süryani halkından oluşan köyde küçük bir kilise ve harika pizzalar yapan Kafro’s Pizzeria adını verdikleri bir lokanta bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN