Türkiye'nin tersine akan tek akarsuyu! Tehlike altında: Vatandaşlar tedirgin, uyku uyuyamıyor

Türkiye'nin tersine akan tek akarsuyu! Tehlike altında: Vatandaşlar tedirgin, uyku uyuyamıyor

Türkiye'nin tersine akan tek akarsuyu özelliği taşıyan Tersakan Çayı tehlike altında! Vatandaşlar tedirgin, uyku bile uyuyamıyor! Görüntüler ise ürkütücü...

Amasya'nın merkezinde bulunan Göllü Bağları Mahallesi Muhtarı Sezai Çınarcı, Ladik ilçesinden doğup Havza ve Suluova'yı geçerek Amasya'da Yeşilırmak'a dökülen Tersakan Çayı'ndaki kirlilikten endişe duyduklarını dile getirdi. Çınarcı, son yaklaşık 2 aydır Tersakan Çayı'nda köpüklenme ve kötü koku yayılması gibi belirtilerin yaşandığını belirterek, çevre felaketine işaret etti.

İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

tersine-akan-akarsu-1.jpg

Konuyla ilgili olarak çevre alanında faaliyet gösteren Veteriner Hekim Abdulhamit Çelik ise Tersakan Çayı'ndaki kirliliğin evsel atıklar, endüstriyel sanayi artıkları ve tarım kirliliği gibi birçok faktörden kaynaklandığını açıkladı. Çelik, yaptıkları incelemelerde Tersakan'ın bölgedeki en kirli kaynak olduğunu belirterek, özellikle çocuk ve insan sağlığını tehdit eden tehlikeli bakterilerin yoğun bir şekilde bulunduğunu ifade etti.

Tersakan Çayı'ndaki kirliliğe çözüm önerisi sunan Çelik, çeşitli noktalarda bariyerler oluşturularak dinlendirme havuzlarında bakteriyel müdahale yapılması gerektiğini söyledi.

BİR AN ÖNCE ÖNLEM ALINMALI

tersine-akan-akarsu.jpg

Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci ise çayın tarımı ve insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirterek, kirliliğin temizlenmesi gerektiğini vurguladı. Cebeci, "Buradaki kirlilik tarımı ve insan sağlığını etkiliyor. Tersakan Çayı’nın Yeşilırmak ile birleşip Karadeniz’e kadar yolculuğu var. Arazi ve meyve bahçelerinin sulanması buradan sağlanıyor. Bu yerlerde şimdiye kadar karşılaşılmamış hastalıklar görülmeye başlandı. İnşallah temizlenmesiyle ilgili güzel haberler duyarız" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN