Türkiye'nin yanı başında salgın hastalık alarmı verildi! 16 bölgede karantina başladı

Türkiye'nin yanı başında salgın hastalık alarmı verildi! 16 bölgede karantina başladı

Kovid-19 salgınından kurtulduk derken bu kez başka bir salgın hastalığın paniği yaşanıyor. Türkiye'nin en çok ticaret yaptığı ülkelerden biri olan ülkenin başkentindeki 16 bölgede karantina kararı verildi. İşte, salgın hastalık yaşanan o ülke...

2020 yılında dünya geneline yayılarak son yüzyılın en büyük küresel felaketi olan koronavirüs salgınının etkisi 2022 yılında sona erse de vakalar yaşanmaya devam ediyor. Pandeminin neden olduğu ekonomik darboğazın sona ermesi içinse birkaç yıl daha gerekiyor.

Kovid-19 salgın hastalığı sona ermişken hayvancılık sektörünün kabusu olan kuş gribi endişesi başladı. Beyaz et sektörünü ciddi derecede etkilediği bilinen kuş gribi tehlikesi yeniden ortaya çıktı.

rusya-kus-gribi.jpg

BİRDEN FAZLA NOKTADA KARANTİNA EMRİ VERİLDİ

Rusya'da Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, 18 Mayıs 2023 Perşembe günü kuş gribi olarak bilinen yüksek derecede patojenik kuş gribi salgını nedeniyle Rusya'nın başkentindeki birden fazla bölge için karantina emri verdi.

Belediye başkanının internet sitesinde yayınlanan bir belgeye göre, 16 Mayıs 2023 günü yürürlüğe giren kararla, Moskova'nın 125 ilçesinden 16'sı, gribin yayılma riski en yüksek olan bölgelerin belirlenerek karantina altına alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN