Yunanistan'da seçimin kaybedeni anketler oldu: Kazanan Miçotakis

Yunanistan'da seçimin kaybedeni anketler oldu: Kazanan Miçotakis

Komşu ülke Yunanistan dün sandık başına gitti. Oy kullanma işleminin sona ermesiyle açılan sandıklarda sonuçlar, kamuoyu araştırma şirketlerinin verilerine göre bir hayli farklı oldu. İktidardaki Yeni Demokrasi Partisi yüzde 41 oy alırken ana muhalefet partisi Syriza ise yüzde 20 oy ile ikinci oldu.

21 Mayıs'ta genel seçimler için Yunanistan sandık başındaydı. Dün yapılan seçimlerde Başbakan Kiriakos Miçotakis'in partisi Yeni Demokrasi yüzde 41 ile yeniden birinci parti olarak sandıktan çıktı. Ana muhalefet partisi Syriza ise yüzde 20 oy alarak ikinci oldu. Anketler ise seçimin kaybedeni oldu. Kamuoyu araştırma sonuçlarında Yeni Demokrasi Partisi’ni yüzde 36, Syriza’yı ise yüzde 30 olarak çıkıyordu.

SYRİZA 10 PUAN KAYBETTİ

Yeni Demokrasi Partisi, Batı Trakya Türklerinin yoğun yaşadığı Rodop bölgesi dışında bütün seçim bölgelerinden birinci çıktı. Sandık sonuçlarına göre, Başbakan Miçotakis liderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi yüzde 41 oy alarak 300 sandalyeli mecliste en az 145 milletvekili kazandı. Ana muhalefet partisi Syriza ise önceki seçimlere göre 10 puan kaybederek yüzde 20 oy aldı. Syriza liderli eski başbakan Çipras’ın seçim yenilgisi nedeniyle istifa etmesi bekleniyor.

kapak-001.jpg

KOMÜNİSTLER YÜZDE 7'DE KALDI

Ülkenin köklü sosyal demokrat partisi PASOK ise oylarını 2-3 puan arttırarak yine üçüncü yüzde 12 oy aldı. Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ise yüzde 7 oy alarak 25 milletvekili kazandı. Yeni Demokrasi Partisi’nin 5 milletvekilinin desteğini alarak hükümet kuramaması durumunda kısa bir süre içerisinde ülkenin yeniden bir seçime gitmesi bekleniyor.

kapak.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN