Pastane ustaları evde bu tarifi kullanıyor! Üç malzemeyle 10 dakikada pastane usulü yumuşak un kurabiyesi yapın

Pastane ustaları evde bu tarifi kullanıyor! Üç malzemeyle 10 dakikada pastane usulü yumuşak un kurabiyesi yapın

Pastane usulü un kurabiyesi yapılışı, üç malzemeyle mümkün. Çay veya kahvenin yanında sevilen atıştırmalıklardan biri olan un kurabiyesinin püf noktası, bol pudra şekeri kullanmak. İşte, ağızda dağılan lezzetli un kurabiyesi kolay tarifi...

Pastane usulü un kurabiyesi yapmak için öncellikle fırını ısıtmalısınız. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekeri yoğurma kabına alın. Güzelce yoğurun ve nişasta ekleyin. Ardından yavaş yavaş un ilave edin ve ele yapışmayan hamur elde edin. Hamurdan büyük parçalar alın ve rulo olacak şekilde yuvarlayın. Çatal yardımıyla üzerine çizikler atın ve dilediğiniz şekilde kesin. Fırına atıp 10 dakika kadar pişirin.

UN KURABİYESİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

* 250 gr susuz bitkisel yağ
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 4-4,5 su bardağı un

Üzeri için:

* Pudra şekeri

PASTANE USULÜ UN KURABİYESİ TARİFİ

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine 250 gram susuz bitkisel yağı alalım. Yağ oda sıcaklığına geldikten sonra 1 su bardağı pudra şekeri ve 4,5 su bardağı unu kontrollü bir şekilde ilave edelim.

Malzemeleri ilave ederken bir yandan da yoğurma işlemine başlayalım. Bu noktada unu azar azar ilave etmeyi kesinlikle ihmal etmeyelim.

Çok fazla un ilave ettiğinizde hamurunuz gereğinden fazla set kıvamlı olacaktır. Hamur uygun forma geldikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve gerekli olan şekli verdikten sonra yağlı kağıt serili olan fırın tepsinin içerisine koyalım.

Tüm hamur bitene dek aynı işlemi gerçekleştirdikten sonra kolay pişebilmesi için üzerine şekil verelim. Ardından kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 160 derece fırında fansız ayarda yaklaşık 20-25 dakika boyunca pişmeye bırakalım.

Pişme süresini tamamladıktan sonra kurabiyeleri oda sıcaklığına gelene dek bekletelim ardından üzerlerine pudra şekeri ilave edelim.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN