Sokaklarda yine aynı afişler

Sokaklarda yine aynı afişler

Seçimin ikinci turu öncesi montaj videolarla, sahte broşürlerle yürütülen propaganda sandığı kuşatıyor. Nevşehir'de belediye eliyle asıldığı iddia adilen sahte afişler sürecin ulaştığı vahim noktayı ortaya koydu. Seçime beş gün kala ortak çağrı yükseldi: Fakirlik, hukuksuzluk konuşulacağına hesaplı provokasyonlar gündemi işgal ediyor. Bu tahrikler sandığa gölge düşürür.

FAKİRLİK, HUKUKSUZLUK UNUTULDU PROVOKASYON SAĞANAĞI BAŞLADI

Seçim kampanyası başladığından beri ekonomik krizden, hukuksuzluklara milletin asıl sorunları bir kenara itildi. Gündem provokatif ithamlara boğuldu. Kamuoyuna yansıyan son örnekler ise tartışmaları büyüttü. İBB'nin AK Partili Meclis Üyesi Erdem Kertişçi, sosyal medyadan üzerine 'Demirtaş çıkacak' ibaresi yerleştirilen photoshop'lu görseller üretip tweet attı. 'Kılıçdaroğlu'nun reklamları' notuyla gerçekmiş gibi yapılan paylaşıma tepki yağdı.

ÇADIR YALANINA, SAHTE MESAJLARA KARŞI NEDEN HAREKETE GEÇİLMİYOR

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Öksüzlü köyünde ise 'CHP'ye oy vermediği için CHP'li belediyenin köye verilen çadırları topladığı' ithamı ortaya atıldı. İddiaları yalanlayan CHP'li Ali Öztunç "O köyde Kılıçdaroğlu'na daha fazla oy çıktı. Çadırları söken belediye de AK Partili" dedi. Nevşehir'de de panolarda yer alan sahte afişlerin belediye iştiraki şirket tarafından asıldığı savunuldu. 'Bu yapılan suç, neden hukuk işletilmiyor?' sorusu yöneltildi.

***

Montaj içerikler, sahte görsellerle hazırlanan afişler ikinci turda da propaganda sürecine dahil edildi. Nevşehir Belediyesi’nin Millet İttifakı adına sahte afişler düzenleyerek panolara astığı görüldü. Kahramanmaraş’ta da CHP’ye oy vermediği için çadırların söküldüğü ileri sürülen köyde Kılıçdaroğlu’nun fark attığı ortaya çıktı. Çadırları AK Partili belediyenin kaldırdığı belirtildi.

e.jpg

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun montajla yapılmış afişlerinin bir benzerini AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erdem Kertişçi sosyal medya hesabından paylaştı. Kertişçi’nin ‘Kılıçdaroğlu’nun reklamları’ notuyla paylaştığı, Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının olduğu sahte iki afişte ‘Demirtaş çıkacak’ ve ‘YPG terör örgütü değildir’ ifadeleri yer aldı. Kertişçi’nin paylaşımına tepki yağdı. Kılıçdaroğlu’nun ikinci tur kampanyası için afişlerde kullandığı sloganlar ise “Vatanını seven sandığa gelsin, Sınırlarımız korunacak, Yoksulluk bitecek, Enflasyon düşecek, Suriyeliler gidecek, Terör bitecek” şu ifadelerden oluştu.

Nevşehir’de de kentteki reklam panolarına provokatif afişler asıldı. AK Partili Nevşehir Belediyesi tarafından asılan afişlerde “YPG terör örgütü değildir” yazısı ve hemen yanında bir karekod yer aldı. “Nevşehir Belediyesi Turizm A.Ş. yazan ceket giyen kişilerin astığı afişlerde aynı zamanda seçimin gerçekleştirileceği 28 Mayıs 2023 tarihi yer aldı. Ayrıca “İyi düşün, doğru karar ver” ifadeleri kullanıldı. CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, o görüntülere tepki gösterdi: “Devletin valisini aradım. Bakın ‘Bizim için YPG terör örgütü değildir’ diyor. Devletin valisini göreve çağırdım. Yaptıkları iş doğru değil. Biz de Hizbullah mı yazalım buraya? Bunları kaldırmıyor. İki kere aradım, ‘Kaldıracağım’ dedi, kaldırmadı. Derhal bunun kalkması lazım. Bunun gibi Nevşehir’in bütün sokaklarını böyle yapmışlar. El ilanlarına bakın, böyle ilanlar atıyorlar. Bu millet, bu devlet Kurtuluş Savaşı’nı veren, Kıbrıs’ı alan... Atatürk’ün çocuklarıyız. PKK bir terör örgütüdür.”

Gazeteci Murat Ağırel de sosyal medya hesabından Nevşehir’de panolara asılan görüntüleri paylaştı. Ağırel’in paylaştığı görsellerde, “Selahattin Demirtaş serbest kalacak” ifadelerinin yer aldığı görüldü. Ağırel, “Nevşehir Belediyesi Turizm ve AŞ tarafından Nevşehir’deki panolara muhalefet aleyhinde yalan reklamlar asılıyor” ifadesini kullandı. Daha önceki afişlerde Kılıçdaroğlu’nun İHA-SİHA üretimlerini durduracağı gibi afişler asılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kılıçdaroğlu’nun PKK yöneticisini arkasına alarak reklam filmi çekmiş gibi montajlanan görüntüsünü mitinglerinde izletmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ise Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi Öksüzlü köyünde CHP’ye oy vermediği için CHP’li belediyenin köye verdiği çadırları topladığı iddialarının doğru olmadığını belirterek “Bahsedilen Öksüzlü köyünde çıkan oy; AKP 5, CHP 109. Hani güya AKP’ye oy verdiği için çadır sökülmüş dediler ya. Tayyip Erdoğan 6, Kemal Kılıçdaroğlu 109… Kardeşim köydeki oyların hepsi CHP’de. Söken belediye de Dulkadiroğlu, AK Partili belediye, senin belediyen. Utanmadan yalan söylüyorsunuz” diye tepki gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN