Ekranlarda büyük kıyım: 15 dizi FİNAL yapıyor! Diziseverler şokta

Ekranlarda büyük kıyım: 15 dizi FİNAL yapıyor! Diziseverler şokta

Sezon iddialı başlayan dizilerin akıbeti, yaz aylarına yaklaşırken belli oldu. Yapımcılardan gelen bilgilere göre, yayında olan 15 dizi 'final' yaparak sona erecek. Az sayıda dizi ise 'sezon finali' yaparak gelecek sezon devam edecek. 15 dizinin final yapması, 'son yılların en büyük dizi kıyımı' olarak değerlendirildi. İşte, final yapan TV dizileri...

Önümüzdeki 1,5 ayda neredeyse 15 dizinin finali gerçekleşecek. Youtube'da yayın yapan 'Türk Dizileri TV' adlı kanalının içeriğine göre, bu sezon yayına reytingleri iyi durumda olan sadece iki dizi veda edecek, diğer final yapacak dizilerden sezonu stabil reytingleri veya yurt dışı satışları sayesinde geçirenler var ve son dönemde yayına başlayan ancak reytinglerde başarısız olan dizilerde yakında final yapacak.

* CAMDAKİ KIZ (KANAL D)

75. bölümüne ulaşan ve bu sezon final yapacak 'Camdaki Kız' dizisi, tüm yayın hayatı boyunca yüzde 5-8 arasında oldukça iyi reytinglere sahipti. En yüksek sonucunu, 21. bölümünde yüzde 8,60'a ulaşarak göstermişti. Böylece de son yılların hit projelerinden biri oldu.

Sonbaharda 3 sezonda yüzde 3 civarında oldukça kötü başlasa da tekrardan yüzde 7'ye kadar yükselmeyi başarmıştı ve dizilerin düşüşte olduğu bahar sezonunda bile yüzde 5-7 arasında ilerliyordu. Dizinin ayrıca AB reytingleri de her zaman yüksekti, özellikle ilk sezonunda yüzde 11,33'ü dahi görmüştük ki bu da büyük bir başarı. 'Camdaki Kız' dizisinin final tarihi henüz açıklanmadı.

* VEDA MEKTUBU, KRALİÇE (KANAL D)

Kanal D'nin ayrıca iki yeni başlayan dizisi final yapacak. 9. bölümüne ulaşan ve yüzde 2 civarında ilerleyen veda mektubu pazartesinin en az izlenen dizisi konumunda yayın döneminin başında yüzde 3'ün üzerine çıkmıştı ama sonrasında yine düşüş yaşayınca finale gideceği kesinleşti fakat şimdilik tarihi belli değil.

ABD'de bu yıl 7. sezonunda biten 'Queen Suggar' dizisinden uyarlanan 'Kraliçe' dizisi pek bir talep görmedi. Med Nova'nın yapımcılığını üstlendiği dizi, 6 bölümdür devam ediyor. Dizi henüz yüzde 3'ün üzerine çıkamadı AB reytingleri de totalden daha düşük. Bu sonuçla finali kaçınılmaz bir durum...

* YASAK ELMA (FOX TV)

Fox TV'de ise finaller devam ediyor ve kanalın tek başarılı dizisi de 1 ay sonra artık final yapacak Yasak Elma'nın final tarihi 1 ay önce açıklanmıştı. Her şey yolunda giderse dizi 29 Mayıs 2023 Pazartesi günü 178 bölümüyle sonunda izleyicisine veda edecek.

En yüksek sonucunu 3. sezon finalinde yüzde 9,74'e ulaşarak gösteren Yasak Elma'nın genellikle yüzde 5-7 ve 7-8 arasında izleyen dönemleri oldu. Daha da önemlisi düşüş yaşadığı dönemler olsa da her zaman yükselmeyi başarmıştı, bunu da her dizi başaramaz.

* EGO (FOX TV)

Şubat ayında yayına başlayan ve reytingleri oldukça düşük olan EGO dizisi de final yapacak. İlk bölümünde yüzde 3,54 ile açılış yapan dizi 11 bölümüne ulaştı ama bu oranın üzerine çıkamadı ve iki civarında ilerliyor.

* TETİKÇİNİN OĞLU (FOX TV)

Beklentilerin olduğu 'Tetikçinin Oğlu' dizisinin güçlü kadrosu ve daha önce 'Çukur' gibi bir hite imza atmış senaristine rağmen ikinci bölümüyle düşüşe geçti.

İlk bölümünde totalde yüzde 3,90 ve AB kategorisinde yüzde 4,35 ile iyi açılış yapmıştı ama ikinci bölümünde ciddi düşüş yaşadı son olarak 3 bölümünde de yine düşüş yaşadı ve böylece de yakında final yapacak dizilerden biri olacak.

* GÜLCEMAL (FOX TV)

Bu nisan ayında başlayan 'Gülcemal' dizisi de düşüşte. İlk bölümünde yüzde 3,15 ile açılış yapan dizi 2 haftadır düşüşte ve özellikle AB kategorisinde yüzde 3,66'dan 1,90'a geriledi. Youtube'da diziye bir ilgi var ama bunu televizyon reytinglerine yansıtamadı, ikinci sezona gidemeyeceği aşikar. Böylece final yapacak.

* GELSİN HAYAT BİLDİĞİ GİBİ, GÜZEL GÜNLER (SHOW TV)

Show TV'nin 2 dizisi bu sezon final yapacak 'Gelsin Hayat Bildiği Gibi'nin 41. final bölümü, 25 Mayıs 2023 Perşembe günü yayınlanacak. Böylece geçtiğimiz yaz sezonu başlayan yapımlar arasında en başarılı ve uzun soluklu olmayı başararak. Hikayesine 41. bölümünde son verecek. Reytinglerde aslında yüzde 4-5 civarında iyi ilerliyordu fakat ocak ayı sonunda itibaren düşüşe geçti.

Show TV'nin bir diğer dizisi 'Güzel Günler' 21. bölümüne ulaştı. Finale ise 26. bölümünde gidecek dizinin reytingleri yüksek olmasa da rakiplerine göre daha az maliyetli bir proje ve sezon sonunda da stabil bir izleyici kitlesi olduğu için ulaştığı 13. bölümüne kadar yüzde 3'ün üzerinde ilerliyordu, ardından da biraz düşüş yaşadı

* YÜREK ÇIKMAZI, BARBAROS HAYRETTİN PAŞA (TRT 1)

TRT 1'de bu sezon iki dizisinin sonlandıracak biri, 2022 Kasım ayında yayına başlayan 'Yürek Çıkmazı' 21. bölümüne ulaşmış durumda. Yayın hayatı boyunca yüzde 5'in üzerine çıkamadı ama yüzde 3-4 civarında stabil bir şekilde ilerledi ve 2023 Şubat ayında 1 ay ara vermesiyle yüzde 2-3 civarına geriledi ve sezon sonu artık final yapacak.

'Barbaros Hayrettin Paşa' dizisi sezonun en az izlenen dizilerinden biri olarak 2 Haziran 2023 Cuma günü 20. bölümünde final yapacak

* ÇÖP ADAM, YÜZ YILLIK MUCİZE, GECENİN UCUNDA (STAR)

'Yüz yıllık Mucize' dizisi başarısız bir proje oldu ve en geç 13. bölümünde final yapacak. Oysaki 'The Age of Adeline' benzer ilgi çekici bir konusu vardı. İlk bölümü iyiydi fakat ikinci bölümünden itibaren olay örgüsü yavaş ilerlemeye başladı. Bir fantastik drama olarak başladı ama şimdi sadece tipik bir dram dizisi olarak devam ediyor ve günümüzde geçen hikayesinin olay örgüsü izleyicinin pek ilgisini çekmedi, genel olarak sahneleri de oldukça uzun.

Ayrıca dram müziklerinden ziyade, örneğin 'Masumlar Apartmanı' dizisindeki gibi gerilim türü tercih edilebilirdi. Bu da dizinin yönetmeni olan Hilal Saral'ın 'Şahin Tepesi', 'Zemheri' ve 'Vurgun'dan sonra 4 başarısız projesi oldu.

'Gecenin Ucunda' dizisi ise bu hafta 26. bölümünde finali nihayet gerçekleşti. Türkiye'de pek talep görmeyen dizi, Neslihan Atagül'ün daha önceki popüler projeleri sayesinde yurt dışında iyi satışlar geçirdi ve böylece de çok düşük reytinglerine rağmen sezon sonuna ulaştı.

* BİR KÜÇÜK GÜN IŞIĞI (ATV)

ATV sadece bir dizisini finale götürecek. O da 'Bir Küçük Gün Işığı' oldu.

* TUZAK (TV8)

TV8 bu sezona 2 dizisiyle iddialı hazırlanıyordu. Fakat her iki dizide çok kötü performans sergiledi. 'Sıfırıncı Gün' zaten 6. bölümde final yaptı. 'Tuzak' ise yurt dışı satışları sayesinde sezonu geçirmeyi başardı ve 28 Mayıs 2023 Pazar günü 26. bölümüyle final yapacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN