Türkler ev almak için oraya akın ediyor! Hem İstanbul'dan daha ucuz hem de altın vize veriyor

Türkler ev almak için oraya akın ediyor! Hem İstanbul'dan daha ucuz hem de altın vize veriyor

İstanbul'da artan fiyatlarla birlikte ev sahibi olmak giderek zorlaşıyor! Türkler ev almak için en çok oraya akın ediyor! Hem İstanbul'dan daha ucuz, hem de altın vize veriyor...

Yunanistan'ın Altın Vize programı, gayrimenkul yatırımı yaparak vatandaşlık almak isteyen uluslararası yatırımcılar arasında büyük ilgi görüyor. Programın yılsonu rakamları, özellikle Çinli yatırımcıların yoğun ilgisiyle dikkat çekiyor.

Dünya'nın haberine göre Yunanistan Göç ve İltica Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, 2022'nin ocak-kasım döneminde Altın Vize programından elde edilen gelir 1,32 milyar euro oldu. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 117'lik bir artışı temsil ediyor ve programın ne kadar popüler olduğunu gösteriyor.

TÜRKLER LİSTEDE İKİNCİ SIRADA

konut-satis-1.webp

Altın Vize programından yararlananların başında Çinli yatırımcılar geliyor. Verilere göre, programı kullananların yüzde 45'i Çinli, ki bu da 2 bin 1 Çinli yatırımcıyı temsil ediyor. Türk yatırımcılar ise yüzde 10'luk oranlarıyla ikinci sıradalar ve 457 Türk vatandaşı Altın Vize almış durumda.

TÜRK YATIRIMCILAR YUNANİSTAN'A 200 MİLYON EURO KAZANDIRDI

konut-satis-2.webp

Yatırım yapan Türkler, Yunanistan'a yaklaşık 200 milyon euro kazandırdı. Ancak, Yunan hükümeti tarafından desteklenen Altın Vize programı, ekonomik canlanma sağlarken muhalefetin eleştirilerine maruz kalıyor. Bazı eleştirmenler, programın sona erdirilmesi gerektiğini savunuyor.

Yunanistan'ın Altın Vize programının başarısı, diğer ülkeleri de benzer uygulamalara yönlendiriyor. Ancak, uzmanlar, bu tür programlara katılmadan önce dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Henley&Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Yunanistan ile Türkiye arasındaki siyasi krizlerin ve ekonomik dalgalanmaların, yatırımcılar için risk oluşturabileceğini belirtti. Ayrıca, Yunanistan'ın gayrimenkul piyasasının, geçmiş yıllardaki fırsatları sunmadığına dikkat çekiyor.

Yine de özellikle İstanbul'un Beşiktaş, Kadıköy, Sarıyer gibi semtlerinde 10 milyon TL'den az satılık ev kalmadığı reddedilemez bir gerçek olarak önümüze çıkıyor.

İSPANYA TÜRKİYE'YE SICAK BAKIYOR

ispanya.jpg​​​​​​​

Yatırımcılar için alternatif olarak İspanya'nın Altın Vize programını öne çıkaran Demirel, İspanya'nın Türkiye'ye daha sıcak baktığını ve benzer bir program sunarak yatırımcıları çekebileceğini ifade etti. İspanya'nın siyasi ve kültürel olarak Türkiye ile güçlü bağları olduğunu belirten Demirel, bu ülkenin oturum programının da 500 bin euro yatırım bedeli üzerine kurulu olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN