Üç bölge toz taşınımını, üç büyük il sıcaklığı yaşayacak: İkisi birden Türkiye'ye giriş yaptı

Üç bölge toz taşınımını, üç büyük il sıcaklığı yaşayacak: İkisi birden Türkiye'ye giriş yaptı

Kuzey Afrika üzerinden kalkan tozlar, Türkiye'ye giriş yaptı. Toz taşınımı Marmara, Ege ve Güneydoğu Bölgelerinde kendini hissettirecek. Tüm yaz boyunca kasıp kavuran sıcaklıklar ise önümüzdeki haftaya kadar mevsim normallerinin üzerinde olacak. Ankara, İstanbul ve İzmir'de sıcaklıklar bugün 30 derecenin üzerinde görülecek.

Günlerdir geleceği söylenen toz taşınımı bugünden itibaren Türkiye'de geçerli olacak. Kuzey Afrika'dan kalkan tozlar ülkenin Güneydoğu, Marmara ve Ege bölgelerinde görülecek.

Toz taşımının hafif düzeyde kalacağını TRT Haber'e bildiren, Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, "Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde, Suriye ve Irak sınırındaki il ve ilçelerimizde hafif düzeyli toz taşımının 3 günlük periyotta var. Kuzey Afrika'dan kalkan tozların Akdeniz'i geçerek Yunanistan, ülkemizin kıyı Ege ve Marmara'nın batısında hafif etkili olacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

SICAKLIK YURT GENELİNDE ARTIYOR

Sıcaklık ise önümüzdeki haftaya kadar mevsim normallerinin üzerinde kendini gösterecek. Yeni haftada da sıcaklık oldukça etkili olacak.

Acar, ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceğini söyledi. "Özellikle güney kesimlerde hava sıcaklıklarının artacağını bir haftalık periyotta ön görüyoruz" dedi.

3 BÜYÜK İLDE SICAKLIK 30 DERECENİN ÜZERİNDE

Ankara'da 25-26 derece olan hava sıcaklıkları önümüzdeki periyotta 30-31 dereceye çıkacak.

İstanbul'da 26-27 derece olan sıcaklığın 31'e çıkacağını tahmin ediliyor. İzmir'de ise sıcaklık 32-33 dereceye ulaşacak.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU RAPORU

22 EYLÜL CUMA

1.png

23 EYLÜL CUMARTESİ

2.png

24 EYLÜL PAZAR

3.png

25 EYLÜL PAZARTESİ

4.png

26 EYLÜL SALI

5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN