Üçgen bina üzerine dörtgen ev! Yürekleri ağza getiren binayı yapan adam konuştu: Ne var ki bunda...

Üçgen bina üzerine dörtgen ev! Yürekleri ağza getiren binayı yapan adam konuştu: Ne var ki bunda...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler binlerce vatandaşımızın canını alırken uzmanlar İstanbul depremi için uyarılarda bulunmaya başladı. Gelen uyarılarla birlikte harekete geçen yüzlerce kişi binasını depreme dayanıklı olup olmadığını araştırıyor. Çekmeköy'de bulunan 5 katlı bir bina ise görenlerin ağzını açık bırakıyor. Üçgen evin üstüne 5 katlı bina dikmişler. Binayı yapan müteahhidin açıklaması ise pes dedirtti. İşte sosyal medyada gündem olan o bina...

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 10 ilimizde hissedilen depremin bilançosu her geçen gün artıyor. Bölgede yüzlerce bina yerle bir olurken uzmanlar olası bir İstanbul depremi için vatandaşları uyarıyor. Depremden korunmanın en iyi yolu ise depreme dayanıklı bir evde oturmak. Bu tartışmalar devam ederken Çekmeköy'de bulunan bir bina sosyal medyada gündem oldu. Üçgen ev üzerine 5 katlı bina inşa edilmiş. Görenler küçük dilini yutuyor. Tartışma yaratan binanın müteahhidi konuştu. Savunması pes dedirtti. İşte detaylar...

SOSYAL MEDYADA TARTIŞMA KONUSU OLDU

Çekmeköy'de bulunan 5 katlı Savaş Apartmanı'nın dış görünün sosyal medyada tartışma konusu oldu. Üçgen evin üzerine dikdörtgen şeklinde 5 katlı bina dikilen bina yoldan geçenleri hayrete düşürüyor. Apartmanın görüntüsü sosyal medyada viral olurken herkes 'Bu apartman depreme dayanıklı mı?' sorusunu gündeme taşıdı.

fggfgf-42.jpg

ÜÇGEN BİNANIN ÜZERİNE 5 KATLI APARTMAN!

Apartman ile ilgili birçok konu tartışılırken binanın müteahhidi Eser Karataş, sonunda beklenen açıklamayı yaptı. Binanın belediye tarafından onaylı olduğunu belirten Karataş, "Ben sosyal medyada paylaşım yapanlara cevap vermek için buraya binanın fotoğrafını çekmeye geldim. Burada çekim yapan basın mensuplarını gördüm. Binaya dair elimdeki evrakları gösteriyorum. Binamız yeni bir bina; 10 yıllık bile değil, 2013 yılında iskanı alındı. Belgeleri belediye tarafından onaylanmıştır. Bunu paylaşan arkadaşlar bir zahmet gelip bizden bilgi alsalardı. Ondan sonra sosyal medyada paylaşım yapsalardı." dedi.

fggfgf-41.jpg

"BELEDİYE TARAFINDAN ONAYLANDI"

Apartmanın depreme dayanıklı olduğunu belirten müteahhidi Eser Karataş, "Binanın şeklini zaten belediye belirliyor. Yapı ve şekil belediye tarafından onaylanıyor. Bu bina belediye tarafından iskan verilmiş bir bina, iskan belgesi zaten yapısal olarak sorun olmadığı anlamına geliyor. Kesinlikle deprem yönetmeliğine uygundur. Bu konuda paylaşım yapan arkadaşların tekrar paylaşım yapmasını ve bu konudaki önceki paylaşımlarını kaldırmasını rica ediyorum. Aksi takdirde hukuki süreç başlatacağız. Binamızda herhangi bir sorun yok" ifadelerini kullandı.

gfgff.jpg

Binanın aynı zamanda toprak sahibi olan apartman sakini Fikret Savaş ise, "Ben de burada oturuyorum. Binayla ilgili hiçbir sıkıntımız yok, memnunuz da. Sosyal medyaya düşmüş, sorun ne, amaç ne bilemiyorum. Kardeşimin de dairesi var burada, o da kiradaydı. Burada kalan herkes, kiracılar kendi rızasıyla gelip gidiyorlar zaten" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN