Ücretler tartışma konusu olmuştu: Özel okullardan devlet okullarına göç başladı

Eğitim-İş Edirne Şubesi Denetleme Kurulu Üyesi Olcay Dal, özel okulların yasal zam oranı yüzde 56,89 olmasına rağmen velilerden yüzde 100'ün üzerinde zam talep ettiği ücretlere ilişkin değerlendirmede bulundu. Yükselen fiyatlar ile öğrencilerin özel okullardan devlet okullarına nakil olmaya başladıklarını belirten Dal, "Ağırlaşan bu ekonomik şartlarda sanıyorum ilerleyen günlerde bu ibre daha da hızlanacak" dedi.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, özel okulların ara sınıflardaki öğrenciler için yapabileceği maksimum ücret artışı yüzde 56,89 olarak belirlenmesine rağmen, özel okulların velilerden yüzde 100'ün üzerinde zam talep ettiği ücretler tartışmalara neden olmuştu.

Fahiş fiyatların kabul edilemez olduğunu dile getiren veliler, bu durumun denetlenmesini talep ederken özel okul sahipleri ise artan maliyetler nedeniyle zam yapmak zorunda kaldıklarını öne sürmüştü.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise bugün, özel okullardaki zam konusunda özel okul temsilcileriyle görüştüklerini ve kendilerini uyardıklarını belirtti.

Eğitim-İş Edirne Şubesi yöneticileri, özel okulların 2024-2025 eğitim öğretim yılı için velilerden talep ettiği okul ücretleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'ÖĞRENCİLER DEVLET OKULLARINA NAKİL OLMAYA BAŞLADILAR'

Özel okulların normal olmayan miktarların üzerinde ücret talep ettiklerini belirten Şube Denetleme Kurulu Üyesi Olcay Dal, şunları söyledi:

"Sonuçta bunlar ticari işletmedir. Bize kalsa özel okul olmamalıdır. Bu işi devlet tamamıyla kendisi halletmelidir. Kaldı ki, Türkiye’de veliler öğrencileri için çok fazla para harcıyorlar fakat eğitim sistemi bu kadar öğrenci başına para harcamıyor. Edirne gibi bir şehirde bu kadar özel okul olmasını da sorgulamak lazım. Yeni yerleşim bölgesindeki sınıfların kalabalıklığı velileri daha önce özel okula itiyordu.

haber-gorseli.jpg

Hatırlarsanız özel okula giden öğrencilere, öğrenci başına 3 bin lira destekleme vermişlerdi. Alışkanlık devam etti ama bu yükselen fiyatlarla biz şunları görüyoruz; özel okullardan artık öğrenciler devlet okullarına nakil olmaya başladılar. Ağırlaşan bu ekonomik şartlarda sanıyorum ilerleyen günlerde bu ibre daha da hızlanacak."

'ÜCRETLER BU KADAR ARTMIŞKEN ÖĞRETMEN MAAŞLARI ÇOK KOMİK'

Eğitim-İş Edirne Şube Mali Sekreteri Erhan Toprak ise, "Özel okul ücretleri bu kadar artmışken özel okullarda çalışan öğretmenlerin ücretlerinin asgari ücret düzeyinde kalması çok komik. Veliden o kadar ücret talep eden özel okul işletmeleri çalıştırdıkları öğretmenlere insanca yaşayabilecekleri ücret vermiyorlar. Bu da büyük bir sorun."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN