Adalet Bakanı Akın Gürlek, sokak çeteleri ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik ülke genelinde "Sokaklar Güvende" operasyonlarının başlatıldığını açıkladı. Gürlek, 78 Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmalar kapsamında 2 bin 447 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını, polis ve jandarma ekiplerinin 148 eş zamanlı operasyon gerçekleştirdiğini bildirdi.
SUÇ ÖRGÜTLERİNİN FİNANSMANI VE AĞLARI HEDEFTE
Gürlek, operasyonların uyuşturucu, yağma, silah ticareti, şantaj, kara para aklama ve yasa dışı bahis gibi çeşitli suç alanlarında faaliyet gösteren yapılara yönelik olduğunu belirtti.
Mücadelenin yalnızca şüphelilerin yakalanmasıyla sınırlı olmadığını ifade eden Gürlek, suç örgütlerinin insan kaynağı, finansmanı, bağlantıları, lojistik imkanları ve suç üretme kapasitelerinin de hedeflendiğini bildirdi.
GENÇLERİ HEDEF ALAN YAPILARA YÖNELİK MÜCADELE
Sosyal medya üzerinden gençleri etkisi altına almaya çalışan ve suçu güç ve statü göstergesi olarak sunan yapılara da operasyonlarda odaklanıldığını belirten Gürlek, bu yapıların ortadan kaldırılmasının amaçlandığını ifade etti.
Bakan Gürlek, operasyonlarda görev alan Cumhuriyet başsavcıları ile emniyet ve jandarma personeline teşekkür ederek, suç örgütlerine yönelik mücadelenin ilgili kurumların koordinasyonunda sürdürüleceğini açıkladı.
