Ülkeye yasa dışı yolla 174 kraliçe arı sokan şoföre ceza

Ülkeye yasa dışı yolla 174 kraliçe arı sokan şoföre ceza

Bulgaristan'dan Türkiye'ye yasa dışı yolla 29 kutu içerisinde 174 adet adet kraliçe arı getiren otobüs şoförü savunmasında "Faturası vardı ancak bulamadım. Arıları satmak gibi bir niyetim yoktu." dedi. 1 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan Z.İ.'nin cezası çeşitli nedenlerle bin 20 lira para cezasına dönüştürüldü.

Kırklareli'de Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapan Z.İ. idaresindeki otobüs 16 Haziran 2023 tarihinde Dereköy Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerince şüphe üzerine durduruldu. Yapılan x-ray taramasında arka kısmında yoğunluk tespit edilen otobüste hangar araması yapıldı.

174 KAÇAK KRALİÇE ARI ELE GEÇİRİLDİ

Aramalarda otobüsün bagaj kısmından 29 kutu içerisinde 174 kraliçe arı ele geçirildi. Gözaltına alınan Z.İ. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Z.İ.'nin Kırklareli 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşması görüldü. Duruşmaya "Eşyayı gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın ülkeye sokmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan sanık Z.İ. ile avukatı katıldı.

'FATURASI VARDI BULAMADIM'

Z.İ. savunmasında otobüste ikinci şoför olarak çalıştığını belirterek ek iş olarak arıcılık yaptığını söyledi. Kraliçe arıları Bulgaristan'dan aldığını aktaran Z.İ. ticari amacının olmadığını öne sürerek, "Faturası da vardı ancak bulamadım. Kraliçe arıları Bulgaristan'ın bir pazarından almıştım. Satmak gibi bir niyetim yoktu. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum." dedi.

PARA CEZASI VERİLDİ

Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na Muhalefet" suçundan cezalandırılmasını, duruşmadaki samimi ikrarı nedeniyle aynı kanunun ilgili maddelerince Z.İ. hakkındaki cezada indirim yapılmasını talep etti.

Mahkeme, söz konusu suçtan önce 1 ay 20 gün hapse çarptırdığı sanığın bu cezasını çeşitli nedenlerle 1020 lira adli para cezasına dönüştürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN