Ümitcan Uygun gözaltında

Ümitcan Uygun gözaltında

Aleyna Çakır'ın ölümüne ilişkin soruşturmada gözaltına alınan ve serbest bırakılan Ümitcan Uygun, bu kez de Esra Hankulu isimli kadının ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Ümitcan Uygun, Ankara'da Aleyna Çakır olarak bilinen 21 yaşındaki Sema Esen'in ölümüne ilişkin soruşturmada gözaltına alınmıştı. Aleyna Çakır'ı şiddete maruz bırakan ve sosyal medyada bu anları canlı yayınlayan Uygun'un gözaltına alındıktan serbest bırakılması tepki toplamıştı.

Uygun daha sonra uyuşturucu madde kullanırken çekilen videonun sosyal medyada yayılmasıyla birlikte 'uyuşturucu kullanımını özendirmek' suçundan tutuklandı ve geçtiğimiz ay serbest bırakıldı.

ANKARA'DAKİ BİR EVDE ESRA HANKULU'NUN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Ankara'da polis ekipleri önceki gece Mamak ilçesi Akdere Mahallesi'nde ihbar üzerine girdiği evde bir kadının cansız bedenini buldu. İnceleme sonucunda hayatını kaybeden kadının Esra Hankulu olduğu belirlendi.

EN SON ÜMİTCAN UYGUN İLE GÖRÜŞMÜŞ

Soruşturmayı derinleştiren polis, tanık ifadelerinden Hankulu'nun en son Ümitcan Uygun ile görüştüğünü belirledi. Esra Hankulu'nun şüpheli ölümüyle ilgili arkadaşları Furkan G. ve Dilan C. ile Ümitcan Uygun'un sorgulandığı öğrenildi.

Gözaltındaki zanlıların polisteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

STK'LARDAN TEPKİ

Ümitcan Uygun'un Aleyna Çakır'ın ölümüne ilişkin soruşturmada gözaltına alınarak serbest bırakılmasının ardından yine bir kadının ölümüne ilişkin soruşturmada şüpheli olmasına STK'lar tepki gösterdi. Sosyal medya gündeminde de birinci sırada yer alan olaya ilişkin yapılan paylaşımlarda 'etkin soruşturma' talebi dile getirildi.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada 2 gün önce Esra Hankulu'nun ölümüne ilişkin olayın bildirilmesi üzerine soruşturma başlatıldığını belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Soruşturma kapsamında aynı gün Cumhuriyet Başsavcılığımızca olay yerinde gerekli adli inceleme ve araştırmalar yapılmış, yine ölenin vücudu üzerinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca gerekli ölü muayene işlemleri yapılması sonucunda şahsın kesin ölüm nedeninin tespiti için klasik otopsi işlemi yapılmak üzere ceset Ankara Adli Tıp Şube Müdürlüğüne sevk edilmiştir. Olay günü, olay yerindeki evde bulunan F.G., D.C. ve Ü.U. isimli şahıslar Cumhuriyet Başsavcılığımızın 03/08/2021 tarihli talimatları üzerine Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmışlardır. Soruşturmanın bulunduğu aşama, şüpheli sayısı dikkate alınarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca 04/08/2021 tarihinde şüpheliler F.G., D.C. ve Ü.U.'un gözaltı süresinin bir (1) gün süreyle uzatılmasına karar vermiştir. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma etraflıca ve titizlikle sürdürülmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN