Üniversite tercihleri başladı mı, ne zaman? İşte YKS tercih dönemi tarihleri 2021

Üniversite tercihleri başladı mı, ne zaman? İşte YKS tercih dönemi tarihleri 2021

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite tercihleri 5 Ağustos 2021 Perşembe günü başladı. Temel Yeterlilik Testi'nden (TYT) en az 150 puan alan adaylar, 24 tercih yapabilecek. ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet sitesinden yapılan üniversite tercihleri 20 Ağustos 2021 Cuma günü sona erecek. İşte, ÖSYM AİS üniversite tercih ekranı...

Gelecekte iyi bir iş sahibi olmak için kaliteli bir üniversite eğitimi almak isteyen gençler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılım sağladıktan sonra elde ettikleri puanlarla tercih işlemlerini yapmak için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) gelecek haberi bekliyordu. Sınava giren 2,3 milyon üniversite öğrencisi aday için tercih işlemlerinin nasıl yapılacağı belli oldu.

ÜNİVERSİTE TERCİH TARİHLERİ NE ZAMAN?

YKS sınavına katılan adaylar tercihlerini 5-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri (AİS) mobil uygulamasından yapacak.

YKS ÜNİVERSİTE TERCİH DÖNEMİ 2021

Üniversite tercih işlemleri, 20 Ağustos 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecek. Tercih bildirim işlemleri, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden yapabilecekler. Tercihlerin açıklanacağı tarih henüz duyurulmadı.

MERKEZİ YERLEŞTİRME İÇİN TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar, 2021 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM'nin www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Adaylar tercihlerini, TC kimlik numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.).

YKS YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Adaylar, Tablo-3'teki ön lisans, Tablo-4'teki lisans programlarına;

a) TYT ve/veya SAY, SÖZ, EA, DİL yerleştirme puanları,
b) Yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,
c) Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, YKS'ye giren adaylar, tercih işlemlerini 5-13 Ağustos tarihlerinde, 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alan kurallara göre, vatandaşlık numaraları ve şifreleriyle ais.osym.gov.tr sayfasından ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından yapabilecek.

Adaylar, 2021 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecek.

2021 ÖSYM ÜNİVERSİTE TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN