Üniversiteliler şaştı kaldı! Nisan ayında o sistem başlıyor: YÖK Başkanı üniversite üniversite açıkladı

Üniversiteliler şaştı kaldı! Nisan ayında o sistem başlıyor: YÖK Başkanı üniversite üniversite açıkladı

YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde nisan ayından itibaren hibrit eğitim döneminin başlayacağını açıkladı. Üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiren gelişme sonrası hibrit eğitimle ilgili sorular gündeme geldi. Peki, hibrit eğitim nedir? Hibrit sistem ne demek? Uygulamalı programlar neler? İşte, hibrit eğitimle ilgili bilgiler...

Depremin etkilediği illerde bulunan bazı üniversiteler ortak çalışmalar yapmak üzere bazı üniversiteler ile eşleştirildi. Depremden zarar görenlerin bu üniversitelere yerleştirileceği açıklandı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar'ın üniversitelerle ilgili açıklaması şöyle:

DEPREMZEDELER ÖZEL ÖĞRENCİ

"Özel öğrencilik ile ilgili de bazı kararlar aldık. Depremden etkilenen öğrenciler uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek.

UYGULAMALI EĞİTİM NEDİR?

Uygulamalı eğitimde, yalnızca sözlü bir anlatım söz konusu değildir. Öğrencilerin materyaller üzerinde uygulama yaparak dersi öğrenmeleri gerekir. Bu yüzden de okullarda 'uygulamalı' olarak derse katılmaları gerekmektedir.

Uygulamalı dersler, deney odası etkinliği, laboratuvar çalışmaları, klinik çalışmalar, model üzerinde anlatım gibi materyallerle uygulamalı olarak anlatılan derslerdir. Uygulamalı dersler, bölümler ise Tıp, Diş Hekimliği, mimarlık, güzel sanatlar, mühendislik gibi bölümlerdir.

UYGULAMALI PROGRAMLAR DÜZENLEMESİ

Depremin etkilediği illerde bulunan bir kısım üniversitelerimiz ortak çalışmalar yapmak üzere bazı üniversiteler ile eşleştirildi. Özel öğrencilik ile ilgili de bazı kararlar aldık. Depremden etkilenen öğrenciler uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek.

"KAYIT DONDURMADA KOLAYLIK SAĞLANACAK"

Öte yandan kayıt dondurma konusunda da bazı kolaylıklar getirilmiştir. Talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulması ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildi."

HİBRİT EĞİTİM NE DEMEK?

Hibrit eğitim, karma öğrenme, hibrit öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak tanımlanmaktadır. Kullanılan teknolojilerin yanı sıra farklı eğitim felsefelerinin geleneksel öğrenme ortamında birlikte kullanılması da harmanlanmış öğrenme olarak tanımlanmaktadır.

Harmanlanmış öğrenme geleneksel eğitimi desteklemek amacıyla teknolojik materyallerin kullanılması olarak düşünülmemelidir. Harmanlanmış öğrenmedeki denge çevrimiçi ağırlıklı eğitim veren bir kurumun verimliliği arttırmak amacıyla çevrimiçi eğitime ek olarak yüz yüze ders vermesi olarak da düşünülebilir.

YÖK BAŞKANI DUYURDU

YÖK Başkanı Özvar bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN