Ünlü fırın ve pastane devi iflas bayrağını salladı! Binlerce kişi 10 gün sonra işsiz kalacak! Resmen bir devin çöküşü

Ünlü fırın ve pastane devi iflas bayrağını salladı! Binlerce kişi 10 gün sonra işsiz kalacak! Resmen bir devin çöküşü

Ünlü fırın ve pastane zinciri mali zorluklar nedeniyle iflasını açıkladı. Şirket, ay sonunda kalan tüm mağazalarını kapatma ve 900 çalışanını işten çıkarma kararı aldı.

Lila Bäcker, Almanya’da bilinen ve sevilen pastane zincirlerinden biri olarak hizmet veriyordu. 2019 yılında maddi krize düşen ve iflas koruma başvurusunda bulunan firma, devlet yardımıyla faaliyetlerini sürdürmeye çalışmıştı. Fakat 2023 yılı itibarıyla son finansörünü de kaybeden Lila Bäcker, iflas bayrağını çekmek zorunda kaldı.

Şubat ayının başlarında, Almanya’nın dört farklı eyaletindeki 160 şubesini kapatma kararı alan şirket, bu hamlenin Pasewalk’taki lojistik, idari ve üretim bölümlerini de kapsadığı belirtildi. Şirketten Cuma günü yapılan açıklama, bu gelişmenin yaklaşık 900 personelin işsiz kalacağı anlamına geldiğini ortaya koydu.

img-1805.jpeg

BİR DEVİN ÇÖKÜŞÜ

İflas haberini alan çalışanlar, iflas yöneticisi Christian Graf Brockdorff’un düzenlediği çevrimiçi toplantıda durumdan haberdar edildi. Lila Bäcker, 2.500 personeli ve 400 mağazasıyla ülkenin önde gelen pastane zincirlerindendi. 2019’da Schwerin’den alınan devlet desteği sayesinde, o zamanki 270 mağaza ve 2.100 çalışanını muhafaza etmeyi başarmıştı.

Öz yönetimle iflas sürecine giren ve Aralık ayında son umutlarını yitiren şirket için iflas işlemleri 1 Ocak’ta resmi olarak başladı. Başlangıçta, şirketin 230 şubesinden yaklaşık üçte birini kapatması bekleniyordu.

Ancak alınan son kararla, stratejik noktalardaki 160 mağaza ve kafe de dahil olmak üzere tüm şubelerin kapatılacağı ve Lila Bäcker’in faaliyetlerine son verileceği açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN