Vatandaşın 'Taliban'ın inancıyla ters yanı' açıklandı

Vatandaşın 'Taliban'ın inancıyla ters yanı' açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, KKTC ziyareti öncesinde “Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Daha iyi anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum" ifadelerinin ardından vatandaşlaraa Taliban'a yönelik bakış açısı soruldu. Yapılan anket çalışmasına göre vatandaşların yüzde 66'sı Taliban'ı olumlu karşılamıyor.

MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sancar, Türkiye'nin Nabzı Ağustos 2021 anketinin sonucunu paylaştı.

"Taliban rejiminin Afganistan'da yönetimi ele geçirmesini nasıl karşıladınız" sorusunun yöneltildiği katılımcılar yüzde 66 oranında olumsuz karşıladıkları cevabı verdi.

Katılımcıların partilere göre Taliban'a yaklaşımında en olumlu yaklaşanların Saadet Partisi seçmeni olduğu görüldü. AK Parti seçmeninin yüzdede 14.4'ü Taliban'a olumlu bulurken yüzde 54.9'u, örgütün yönetimi ele geçirmesini olumsuz karşıladı.

İki partiyi yüzde 9.9'la MHP, İYİ Parti yüzde 9.3'le takip etti.

Taliban'ın yönetimi ele geçirmesine en az olumlu yaklaşanlar ise CHP ve HDP seçmeni oldu. HDP seçmeninin yüzde 4.9'u, CHP seçmeninin ise sadece yüzde 6.6'sı Taliban'ı karşıladı.

dsssddsdsdsd.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN