Vatandaşlara müjde: O hizmet 3 gün sonra ücretsiz! Resmi Gazete'de yayınlandı

Vatandaşlara müjde: O hizmet 3 gün sonra ücretsiz! Resmi Gazete'de yayınlandı

Türkiye'de seçim heyecanı yaşanırken vatandaşları sevindiren haber geldi. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, 3 gün sonra o hizmet 24 saat boyunca ücretsiz olacak. İşte detaylar...

Ülkemizde resmi ve dini bayramlarda birçok ilde toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet veriyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruya göre, 19 Mayıs 2023 tarihinde 'Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı' dolayısıyla toplu taşıma araçları ücretsiz olacak. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlar için tatil günlerinde ücretsiz seyahat etme şansı olacak.

TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'na sayılı günler kala toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak konusu olmuştu. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da 19 Mayıs günü 24 saat boyunca bazı toplu taşıma araçları ücretsiz olarak kullanılabilecek.

Resmi olarak onaylanan ve yayımlanan bu karar kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın işlettiği Ankara'da Başkentray, İstanbul'da Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu, İzmir'de İZBAN ücretsiz olarak hizmet verecek.

Öte yandan bu illerdeki büyükşehir belediyelerinin işlettiği toplu taşıma araçlarında da vatandaşlardan ücret alınmayacak.

TÜM VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası taşıyan ve Resmi Gazete'de yayımlanan bu karar ile birlikte vatandaşlar ücretsiz ulaşım hakkından yararlanmak üzere toplu taşıma araçlarını kullanabilecekler.

Bunlara ek olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda da Ankara, İstanbul ve İzmir'de raylı toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz olması bekleniyor.

Toplu taşıma ücretleri ilden ile değişiklik gösteriyor. Öğrenci, öğretmen ve yaşlıların toplu taşıma araçlarından indirimli yararlanma hakkı var.

Toplu taşıma araçlarından indirimli yararlanmak isteyen kişilerin bulundukları ildeki ulaştırma müdürlüklerine başvurmalarında fayda var.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN