Milletvekili adayı olan medyatik isimler meclis dışı kaldı... İşte seçilemeyen ünlüler

Milletvekili adayı olan medyatik isimler meclis dışı kaldı... İşte seçilemeyen ünlüler

14 Mayıs'ta gerçekleşen 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'nde pek çok ünlü milletvekili adayı olmuştu. Ancak bu isimlerin büyük çoğunluğu seçimlerde yeterli oyu alamadı. İşte o ünlüler...

28. Dönem Milletvekili Seçimleri 14 Mayıs'ta gerçekleşerek yeni meclisi belirledi. Bu seçimde pek çok ünlü de milletvekili adayı olmuştu. Ancak bu isimlerin çoğu meclise girecek yeterli oyu alamadı.

gokhan-zan.jpg

GÖKHAN ZAN

6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinde yaptığı yardım çağrıları ile gündem olan eski milli futbolcu Gökhan Zan, İYİ Parti lideri Meral Akşener ile bir araya gelmiş ve İYİ Parti'den Hatay milletvekili adayı olarak gösterilmişti. Hatay'da 2. sıradan milletvekili adayı olarak seçimlere katılan Zan, Meclis'e giremedi.

Öte yandan partinin Konya'da 1. sıradan milletvekili adayı gösterdiği bir diğer eski milli futbolcu ve teknik direktör Ünal Karaman ise İYİ Parti'nin Konya'daki tek vekili olarak meclise giriyor.

baris-atay-mengulluoglu.jpg

BARIŞ ATAY

TİP Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, bu seçimlerde Hatay yerine Antalya'dan aday olunca meclise giremedi. Can Atalay'ın vekil olması için Hatay'daki adaylığını ona devreden Atay bu dönem vekilliği bırakıyor. Can Atalay ise TİP'in meclisteki 4 vekilinden biri olacak.

mehmet-aslantug.jpg

MEHMET ASLANTUĞ

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Muğla'dan milletvekili adayı gösterdiği Mehmet Aslantuğ da meclise giremedi.

irfan-degirmenci.jpg

İRFAN DEĞİRMENCİ

Gazeteci ve sunucu İrfan Değirmenci de İzmir'den milletvekili adayı olmuştu. TİP'in İzmir 2. bölgede ilk sıradan aday gösterdiği Değirmenci, meclise giremedi.

Değirmenci seçim sonrası yaptığı açıklamada "Stratejik oy safsatası, CHP'de Hacer Foggo'yu da TİP'de beni de vekil yapamadığı gibi MHP'ye bir vekil kazandırmış görünüyor. Sonuçlar birbirine çok yakın. Avukatlarımız görev başında" diyerek Sezen Aksu'nun Turgut Uyar şiirinden uyarlanan şarkısının sözlerini paylaştı. Değirmenci kendisine oy veren İzmirli seçmenlere de teşekkür etti.

degirmenci-paylasim.jpg

İŞTE 14 MAYIS'TA MİLLETVEKİLİ SEÇİLEMEYEN DİĞER İSİMLER:

kerem-frtina.jpg

Yeşil Sol Parti'nin İstanbul adayı oyuncu Kerem Fırtına

serhat-suha-ozcan.jpg

TİP Balıkesir ilk sıra adayı oyuncu Serhat Özcan

ilyas-salman.jpg

TKP İstanbul 1. Bölge ilk sıradan aday olan İlyas Salman

faik-ozturk.jpg
Elazığ İYİ Parti milletvekili adayı Faik Öztürk

ozlem-balci-001.jpg
MHP'nin Muğla'dan adayı olan oyuncu Özlem Balcı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN