Asgari ücrete rekor zam! Memur maaşı ile aradaki fark korunursa asgari ücret temmuzda 18 bin TL'yi geçecek

Asgari ücrete rekor zam! Memur maaşı ile aradaki fark korunursa asgari ücret temmuzda 18 bin TL'yi geçecek

2023 asgari ücrete son olarak ocak ayında büyük oranda zam yapılsa da yüksek enflasyon karşısında maaşlar eriyip gitti. Açlık sınırının 12 bin 335 TL olduğu günümüzde 8 bin 500 TL'lik asgari ücret, evin kirasını bile ne yazık ki karşılamıyor. Memur maaşına 2023 Temmuz ayında yapılacak zam sonra asgari ücretin de 18 bin TL'yi geçmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında EYT'lilerin ilk maaşı, emekli ve memur maaşı zammı, 3600 ek gösterge ile asgari ücrete dair açıklamalarda bulundu.

En düşük memur maaşı 22 bin TL olacağını söyleyen Bakan Bilgin, ayrıca maaş sisteminde en düşükten yükseğe doğru giden bir düzenleme yapılacağını söyledi.

MAAŞLARA YUKARIYA DOĞRU YANSIMA OLACAK

Asgari ücrete 2023 Temmuz ayında uygulanması beklenen ara zamla ilgili olarak Bakan Bilgin, "Aşağıdan yukarıya doğru bir artış yapacağız. Rahat edecekleri bir düzenleme yapacağız. 7 bin 500 ila 10 bin lira arasında yukarıya doğru bir yansıtma olacak. 7 bin 500 liranın üzerinde maaşı olan emeklilerimiz rahat edecekleri bir düzenlemeyle karşılaşacaklar" ifadelerini kullandı.

"HERKES HAKKINI ALACAK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammı hakkında şunları söyledi:

"3600 ek göstergede hazırlığımız tamam. Meclis açılır açılmaz birinci dereceye gelen tüm kamu görevlileri bundan yararlanacak. Eksik kalan tüm kesimler de hakkını alacak.

Asgari ücreti Temmuz ayında değerlendireceğiz. Amacımız reel ücret kaybını değerlendirerek, fiyat artışlarını dikkate alarak asgari ücreti belli bir düzeyde tutmak."

FARK KORUNURSA YENİ ASGARİ ÜCRET 18 BİN 778 TL OLUR

Güncel olarak en düşük memur maaşı 11 bin 637 TL bandında yer alıyor. Buna paralel olarak asgari ücretle çalışan bir kişi ile memur arasında 3 bin 132 TL fark bulunuyor.

Bakan Bilgin'in yaptığı açıklama sonrası en düşük memur maaşının 22 bin TL olması durumunda vatandaşlar tarafından aradaki farkın korunması talep ediliyor.

Arkadaki fark korunduğu takdirde yeni asgari ücret bu durumda 18 bin 778 TL olacak. Fakat konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN