20 yıldan fazla evli olan ev hanımlarına 7 bin 500 TL ödenecek! Ev hanımlarına emeklilik müjdesi

20 yıldan fazla evli olan ev hanımlarına 7 bin 500 TL ödenecek! Ev hanımlarına emeklilik müjdesi

Seçim öncesinde önemli vaatler veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev hanımlarının yüzünü güldürecek açıklamada bulundu yaptı. Erdoğan, 20 yıl ve daha fazla süre evli olan ev hanımlarının emekli olabilmeleri için sigorta priminin bir kısmının devlet tarafından ödeneceğini dile getirdi. İşte, ev hanımlarının emekli olması ile ilgili bilgiler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev kadınlarının emeklilik başvurusu yapmaları durumunda sigorta primlerini üçte birinin devlet tarafından ödeneceğini seçimden önce vaat etti. Bu açıklama sonrasında, kadınların ne kadar emekli maaşı alacağı ve nasıl emekli olabileceği merak konusu oldu.

20 YILLIK EVLİ KADINLAR İÇİN EMEKLİLİK MÜJDESİ

Ev hanımlarına emeklilik müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yıl ve üzerinde evli olan kadınlara aylık 7 bin 500 TL destek sağlanacağını söyledi. Bu kararın, ev hanımlarının bağımsızlığını artırmayı ve ev içinde yaptıkları çalışmanın önemini vurgulamayı amaçladığını ifade etti.

Ev hanımları, dışarıdan sigorta primi ödeyerek daha önce de emekli olabiliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilikten yararlanmak isteyen ev hanımlarının ödemesi gereken toplam sigorta priminin üçte birini ödemeyi ve prim gün sayısını azaltmayı vaat etti. Bu açıklamalar ev hanımlarının yüzünü güldürdü.

EV HANIMLARININ SİGORTA PRİMİ ÜÇTE BİRİ DEVLETTEN

Seçim öncesinde tüm partiler farklı vaatlerde bulunurken, AK Parti'nin seçim beyannamesinde, ev hanımlarının emekli olabileceği belirtildi. Beyannamede, ailedeki çocuk sayısına göre erken emeklilik hakkının verileceği ifade edilirken, bu kararın aile koruma programı kapsamında yer aldığı vurgulandı.

Proje kapsamında gençlere öncelik verileceği belirtilirken, aile bireylerinin de istihdam imkanı sağlayabileceği vurgulandı. Yeni evlenecek çiftler için de seçim beyannamesinde kararlar alınırken, çiftlere faizsiz ve yıl ertelemeli teşvik kredisi verileceği ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN