Veliler dikkat o gün geldi! Sınav sistemi değişmişti, Milli Eğitim Bakanlığı örnek soru kitapçığını yayımladı

Veliler dikkat o gün geldi! Sınav sistemi değişmişti, Milli Eğitim Bakanlığı örnek soru kitapçığını yayımladı

Merakla beklenen gün geldi! Veliler dikkat! Sınav sisteminin değişmesinin ardından kitapçıkların nasıl olacağı merak konusu olmuştu! Milli Eğitim Bakanlığı örnek soru kitapçığını yayımladı. İşte soru işaretlerini giderecek örnek soru kitapçığı...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi ve özel ortaokul ile liselerde yapılacak yazılı sınavlara yönelik önemli bir adım attı. 9 Eylül 2023'te yürürlüğe giren Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği kapsamında, sınav öncesi örnek konu soru dağılım tabloları okullara duyurulmuştu. Şimdi ise MEB, öğretmenlerin sınav hazırlıklarını kolaylaştırmak amacıyla örnek soru kitapçıkları ve açıklamalarını yayımladı.

ORTAK YAPILAMAYACAK SINAVLAR NASIL OLACAK?

meb-1.jpg

Okullarda öğretmenler tarafından uygulanacak ortak yazılı sınavlar ve birden fazla şubede okutulmadığı için ortak yapılamayacak sınavlar için hazırlanan örnek soru kitapçıkları, ilgili sınıf/alan zümrelerince oluşturulan konu soru dağılım tablolarına uygun olarak hazırlandı.

ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI

thumbs-b-c-1b74e1ce4976da086fd6a65e4c26178f.jpg

Yayımlanan örnek soru kitapçıkları, öğretmenlere sınav uygulamalarında rehberlik edecek nitelikte olup, sınav sürecini daha etkili bir şekilde yönetmelerine yardımcı olacak.

Detaylı bilgilere ve örnek soru kitapçıklarına buradan ulaşabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN