Veliler gözünüzü dört açın! Kanlı Para oyunu kadar tehlikeli yeni akım başladı: Sonucu ölüme kadar gidebiliyor

Veliler gözünüzü dört açın!  Kanlı Para oyunu kadar tehlikeli yeni akım başladı: Sonucu ölüme kadar gidebiliyor

Veliler gözünüzü dört açın! Okullardaki 'akım' tehlikesi! Kanlı Para akımından bile daha tehlikeli! Sonucu ölüme kadar gidebiliyor! Çocuklarınızı bundan koruyun...

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi ve Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, gündemde tekrar ön plana çıkan ve çocuklar ile gençler arasında yaygınlaşan 'çelme takma akımı'na dair uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Dilci, bu oyunun sadece fiziksel riskler taşımadığını, aynı zamanda çocukların karakter zafiyeti ve davranışsal sorunlarla bağlantılı olduğunu vurguladı.

DAVRANIŞSAL BİR SORUN HALİNE GELDİ

tiktok-celme-akimi.jpg

DHA'nın haberine göre, Prof. Dr. Dilci, sosyal medyada paylaşılan çelme takma oyunlarının çocuklarda arzu edilen kimlik inşası sorunlarına yol açtığını belirtti. Çocukların bu tür riskli davranışları adrenalin arayışı içinde olduklarını ve ciddi duyarsızlaşmaya uğradıklarını ifade etti. "Son zamanlarda sosyal medya üzerinden çocuklar üzerinde davranışsal bir sorun haline gelmiş bir sorun ile karşı karşıyayız. Çelme takma oyununu sadece bir çelme takma olarak görmeyelim." diyen Prof. Dr. Dilci, ailelerin ve eğitimcilerin çocuklara rehberlik etmeleri gerektiğini vurguladı.

Çocukların normalleştirdiği riskli davranışların, ileride aile ve özel hayatlarını riske sokabileceğini söyleyen Prof. Dr. Dilci, "Çocuklar riskli davranışları normal bir şeymiş gibi yapabilirler. Bu yöndeki uygulamaları rahatlıkla yapabilir ve benimseyebilirler. Bu da çocuğun ileride aile ve özel hayatını riske sokacak bir durumdur." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN