Vergi affını kaçıranlara müjde! Başvuru tarihi uzatıldı: Hangi borçlar yapılandırma kapsamında?

Vergi affını kaçıranlara müjde! Başvuru tarihi uzatıldı: Hangi borçlar yapılandırma kapsamında?

Vergi affına dair araştırmalar tüm hızıyla sürüyor. Yapılandırma için başvuru sürecini kaçıran milyonlarca vatandaşa müjdeli haber geldi. Vergi affı ve borç yapılandırması düzenlenmesi 31 Mayıs son tarih olarak belirlenmişken resmi tatile denk gelmesinden dolayı tarih uzatıldı. İşte tüm detaylar...

VERGİ AFFI BORÇ YAPILANDIRMASINDA DEV GELİŞME

Vergi affında dair detaylar paylaşılmaya devam ediliyor. Yapılandırma uygulamasında devlete borcu olan vatandaşların faydalanması bekleniyor. Başvuru sürecinin başlamasıyla birlikte rekor seviyelerde vergi affı ve borç yapılandırma başvurusu için talep yer alıyor.

Yoğun istek sebebiyle 31 Mayıs 2023 tarihinde sona ermesi planlanan vergi affı ve borç yapılandırma süresi 30 Haziran 2023 tarihine kadar uzatılmıştı. Fakat, Kurban Bayramı sebebiyle borç yapılandırmada başvuru tarihi yeniden uzatıldı. Milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan borç yapılandırmasına dair yeni gelişmeler kaydedilmeye devam ediliyor.

1573032484-encazip-e-ticaret-2.jpg

İLK TAKSİT ÖDEME TARİHİ UZATILDI

Kurban Bayramı tatili nedeniyle son başvuru tarihi 30 Haziran olarak belirtilen vergi affı borç yapılandırma başvuruları uzatıldı. 30 Haziran günü son bulması beklenirken başvurular 3 Temmuz tarihine kadar devam edeceği belirtildi. Başvuru sürecinin temmuz ayına sarkmasıyla birlikte ödemelerde ilk taksit günü de ertelendi. İlk taksit ödemeleri 31 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

af-geliyor-1.webp

YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR

Yapılandırma kapsamında yer alan borçlar ve vergi afları şu şekilde;

"Tüm vergiler, vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus para cezaları, köprü, otoyol, kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları. Düzenleyici ve denetleyici kurullarca verilen idari para cezaları, 4207 Sayılı Kanun kapsamında Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun kaynaklı idari para cezaları gibi tüm idari para cezaları.

Öğrenim kredisi borçları, ecrimisiller, madenlerden devlet hakkı kaynak kullanımı, destekleme primi borçları, gümrük vergileri, idari para cezaları, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri alacakları.

Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan sigorta primi, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, isteğe bağlı sigortalılık ve topluluk sigortası primi, ön değerlendirme, araştırma veya tespit aşamasında olan eksik işçilik prim tutarları, idari para cezaları, gecikme cezası ve gecikme zammı, ek – 5 kapsamındaki tarım veya orman işçilerinin prim borçları, ticari taksi, dolmuş ve benzeri nitelikteki şehir içi toplu taşıma araçlarında çalışanlar, Kültür ve Turizm Bakanlığınca belirlenecek alanlarda kısmi süreli iş sözleşmesiyle çalışanların sigortalılığından doğan prim borçları, 2925 Sayılı Tarım İşçileri Sosyal Sigortalar Kanunu kapsamındaki sigortalılıktan doğan primler, iş kazası, meslek hastalığı, malullük ve vazife malullüğü sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN